Souness slakter Ronny

Blackburn-manager Graeme Souness er rasende på Ronny Johnsen fordi nordmannen etter hans mening forsøkte å få unggutten James McEveley utvist.

Villa Park var arena for kampsport i går. Regnet høljet ned hele første omgang, og taklingene ble deretter. Hjemmelaget, anført av midtstopperduoen Ronny Johnsen og Olof Mellberg, ville mest, vant midtbanekrigen og kjørte over et fortumlet Blackburn utover i kampen.

Med ti minutter igjen å spille oppsto situasjonen som fikk det til å gå varmt for Blackburn-manager Graeme Souness: 17-åringen James McEveley kom for seint inn i en takling og satte knottene i Aston Villas Mark Delaney i stedet for ballen. Delaney måtte gå av banen, og Ronny Johnsen forsøkte - ifølge Souness - å få ungdomssensasjonen McEveley utvist.

«Johnny Foreigner»

- Jeg er ekstremt hissig på Johnsen. Jeg trodde han var en skikkelig spiller, men han prøvde å få unggutten vår utvist. Han raste over til dommeren for å be ham vise ut McEveley. Nå er han bare en annen «Johnny Foreigner» for meg, og dem er det mange av, sier Souness nedlatende om nordmannen.

Villa-sjef Graham Taylor bekreftet sin motstanders irritasjon, men tok det hele med fatning:

- Graeme Souness fortalte meg at han var sint på Johnsen, men jeg så ikke situasjonen og kan derfor ikke kommentere den. Vi blir alle litt ivrige innimellom - og jeg har sett noen av Graemes taklinger, smiler en fornøyd Taylor.

Johnsen har spilt Birmingham-lagets fire siste kamper og dominerte i går fullstendig mot de gamle lagkameratene fra Manchester United - Cole og Yorke på topp hos bortelaget.

Sterkt stopperpar

I Mellberg og Johnsen har Graham Taylor skaffet seg et stopperpar med ekstrem fart, stor rutine og fysisk styrke. Det viste de til fulle i gårsdagens batalje.

Når islendingen Johannes Gudjonsson i tillegg dominerte på midten, utgjorde det nok nordisk vilje til å vinne.

- Defensivt er vi på høyde med de beste i Premier League, problemet vårt har vært å score mål, fortalte Graham Taylor.

Overkjøring

Etter bare to minutter brukte banens bestemann, Dion Dublin, styrken sin til å nå høyest i feltet og stange inn ledelsen for hjemmelaget. Samme mann viste at han også kan bruke beina da han fem minutter før pause ble spilt fri av Gareth Barry på 17 meter og kunne trille 2- 0-målet enkelt i hjørnet.

Ronny Johnsen var ved flere anledninger farlig nær ved å score. I første omgang reddet Brad Friedel et hardt brassespark fra nordmannen, mens han i andre bare kunne se på at Johnsens volley så vidt spratt over tverrliggeren. Egil Østenstad kom på banen i andre omgang, men fikk til lite mot Johnsen og co. Blackburn gikk i oppløsning på det våte underlaget, Gareth Barry gjorde 3- 0 mot slutten av kampen og Souness snakket etter kampen helst Ronny Johnsen.