Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Souness tok kvelertak på Bellamy

Syvende far i Newcastle forteller.

(Dagbladet.no): Newcastles manager Graeme Souness har irettesatt urokråka Craig Bellamy offentlig etter at han jukset på seg en skade på trening forrige fredag.

Både Souness og Bellamy har vært svært åpne om konflikten i tv-intervjuer, men det er ikke alltid så smart, mener tidligere Newcastle-manager Sir Bobby Robson (71).

- Graeme Souness prøver å gjøre alle glade. Noen ganger kan man bare ikke klare det, sier Sir Bobby til PA om hvordan Souness har taklet konflikten.

Sir Bobby forklarer videre at Souness, som tok over Newcastle-jobben i høst, og Bellamy ikke hadde noen god start på samarbeidet.- På et tidspunkt tok Souness tak i Bellamy i halsen og kastet ham i bakken. Så du kan si at de ikke kom på god fot med hverandre fra starten av, sier Sir Bobby videre.

- Alle krangler med Souness

Henning Berg hadde Graeme Souness som manager i Blackburn. Og nordmannen er ikke overrasket over konflikten.

- Før eller siden krangler alle med Souness. Det er bare et tidsspørsmål, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

- Souness er den dårligste manageren jeg har hatt, og han var godt nede på lista til Newcastle etter at de sparket Sir Bobby Robson i høst, sier Berg videre.

Men det er likevel gledelig at Souness fikk jobben. Fordi han da forlot gamleklubben til Berg, Blackburn, som han vant Premier League-gull med i 1995.

- For Blackburn var det jo glimrende å bli kvitt Souness. Og det var nok bra for Morten Gamst Pedersen også, slår Berg fast.

- Ikke som jeg gjorde det

Bakgrunnen for de siste dagers konflikt mellom manager og spiller i Newcstle, er at Bellamy ikke ønsker å spille ving. Men det er der Souness ønsker å bruke ham.

Sir Bobby er enig med sin gamle elev i at spissplassen er best for lille Craig.

- På mange måter er Bellamy den beste spissen i Newcastle. Han kommer ikke så ofte i scoringsposisjon når han spiller ving, så han burde nok spille på topp, forklarer Sir Bobby.

Men Sir Bobby støtter likevel ikke Bellamys skadesimulering for å slippe unne vingspill.

- En spiller må gjøre det han får beskjed om. Men Souness takler dette på feil måte. Han burde ha ordnet dette internt med spilleren, i stedet for å kommentere det i media og dra inn styreformannen.

- I hvert fall gjorde jeg det sånn i min tid i Newcastle. Manageren styrer laget, sier Sir Bobby.

Sir Bobby Robson var manager i Newcastle fra 1999 til i fjor høst. 71-åringen har vært Newcastle-supporter helt fra barndommen, og innrømmet at det å få sparken fra favorittklubben var hans tyngste slag i karrieren.

UVENNER: Craig Bellamy blir byttet ut av manager Graeme Souness (bak).