Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Southampton er gode nok for Champions League

Kan snyte United, Arsenal og Liverpool for CL-plass.

IMPONERER: Southampton og manager Ronald Koeman mener han har bred nok stall til å ende blant de fire beste ved sesongslutt i Premier League. Foto: REUTERS/Andrew Yates
IMPONERER: Southampton og manager Ronald Koeman mener han har bred nok stall til å ende blant de fire beste ved sesongslutt i Premier League. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

Ronald Koeman mener Southampton har bred nok stall til å ende blant de fire beste ved sesongslutt.

Sørkystklubben flyr høyt om dagen. Etter 22 seriekamper ligger den på tredjeplass, foran storklubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool. Lørdag tok Southampton nok en sterk borteseier da Newcastle ble slått 2-1 på St. James' Park.

Koemans mannskap er dermed ubeseiret i åtte strake kamper i ulike turneringer. De sterke resultatene forbløffer hele Fotball-England. Før sesongstart var det reell frykt for at Southampton kunne havne i alvorlig trøbbel etter salgene av en rekke nøkkelspillere.

- Vi har en fantastisk lagmoral og tro på det vi gjør. Ja, vi mangler noen viktige spillere for tiden, men forskjellen er at vi ha unge talenter som har gått rett inn på laget og spiller i et godt system, sier Koeman.

Ikke overrasket Southampton hadde en formdupp i desember. Mange trodde fem tap på rad hadde sendt laget ut av topp fire-bataljen for godt. Men «Saints» har slått voldsomt tilbake og er for alvor med i dragkampen om mesterligaspill neste sesong.

- Hadde du sagt ved sesongstart at vi skulle være på tredjeplass etter 22 kamper, hadde jeg kanskje ledd av deg. Men jeg ler ikke nå, for vi har et godt lag og moralen er god. Jeg er ikke overrasket over hvor vi er nå, sier Koeman.

- Vi har ikke ranet til oss ett eneste poeng denne sesongen. Alt har vært fortjent, la han til.

Etter FA-cupkampen hjemme med Crystal Palace kommende helg, skal Southampton møte Swansea (h), Queens Park Rangers (b), West Ham (h) og Liverpool (h) på de fire neste seriekampene.

(NTB)