Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Southampton leier inn nederlandsk hurtigtog

Bekreftes på klubbens hjemmesider.

LEIES INN: Nederlenderen Eljero Elia skal løse Southamptons angrepsproblemer når Sadio Mané forsvinner til afrikamesterskapet i januar. Lynvingen har spilt ni kamper for Werder Bremen i år, men klubben sliter og tredje sist før den lange vinterpausen i Tyskland. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
LEIES INN: Nederlenderen Eljero Elia skal løse Southamptons angrepsproblemer når Sadio Mané forsvinner til afrikamesterskapet i januar. Lynvingen har spilt ni kamper for Werder Bremen i år, men klubben sliter og tredje sist før den lange vinterpausen i Tyskland. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ Vis mer

(Dagbladet): Southampton har imponert så langt denne sesongen, og etter 3-0-seieren mot Everton i helgen kan klubben feire jul med en femteplass i Premier League.

Over nyttår forsterker Ronald Koeman ytterligere, og den lynhurtige nederlandske vingen Eljero Elia (27) leies inn fra Bundesliga-klubben Werder Bremen, melder Southampton på sine hjemmesider.

Tynt fremover I 3-0-seieren mot West Bromwich spilte spissen Shane Long på høyrekanten, mens unggutten Harrison Reed startet på venstresiden.

Sadio Mané har stort sett figurert på venstrekanten, men forsvinner sammen med Zambieren Emmanuel Mayuka til Afrikamesterskapet i januar. Koeman innrømte i dag at angrepsrekka er et problemområde.

- Vi har allerede snakket om transfervinduet. Vi trenger en eller to spillere fremover på banen, fordi vi har ikke mange alternativer. Vi mister Sadio i januar, og det betyr at vi trenger gode angrepsspillere og jeg jobber med det, sa Koeman til klubbens hjemmesider i dag.

Han forteller også at han har troen på at Eljero Elia kan slå til i Southampton, selv om han har slitt med å prestere for Werder Bremen så langt denne sesongen.

- Han har hatt en dårlig periode i Tyskland, men jeg tror på kvalitetene til denne spilleren. Han spiller på vingen, og vi spiller vanligvis med to vinger. Vi liker også å ha raske spillere som er gode én mot én, sa Koeman om Elia ifølge Guardian.

Tidligere VM-spiller Eljero Elia forlot nederland og Twente til fordel for Hamburg i 2009. Etter å imponert der ble han hentet til Juventus i 2011.

Der slet han med å spille seg inn på førstelaget, og han fikk bare fire kamper for «den gamle dame». SIden sommeren 2012 har Elia spilt for bundesligasliterne Werder Bremen.

Der har han spilt stort sett fast, og står med over 60 kamper siden han kom til Bremen i 2012. Klubben har imidlertid slitt i bundesliga og ligger tredje sist tross helgens seier mot Dortmund.

Elia har også spilt 27 landskamper for Nederland, blant annet hadde han assist i hjemlandets 2-0-seier over Danmark i Sør-Afrika-VM i 2010.

Lynvingen er spilleklar for Southampton fra 3. januar, dagen før klubben møter Ipswich i FA-cupen. Hans første Premier League-kamp kan bli mot Manchester United, lørdag 11. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media