Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Southampton overlevde igjen

Southampton biter seg fast i engelsk eliteserie. Marian Pahars scoret målene som ga 2-0-seier over Everton i siste serierunde søndag, og dermed fortsatt plass i det gode selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Southampton fikk to ganger avslag på søknaden om arbeidstillatelse for Pahars. Klubben fikk betalt for sin stahet da latvieren to ganger sendte ballen forbi Thomas Myhre, noe han forhåpentligvis ikke gjentar i høstens kanskje avgjørende EM-kamp.

Charlton tapte hjemme for Sheffield Wednesday, og dermed ville Southampton klart seg selv med tap. Men Charlton hadde 0-0 og jaktet et mål helt til meldingene fra kystbyen knuste håpet og fikk londonlaget til å resignere.

- Det føles som vi vant eliteserien i dag, sa Southampton-manager David Jones som har hatt en tung tid. Han har nylig mistet to slektninger. Svogeren hans omkom i en togulykke i forrige uke.

- Det har vært en fryktelig uke, men dette var en velkommen oppmuntring. Jeg ville ikke orket et tap i dag, sa han.

Southampton har nylig fått tillatelse til å bygge en ny arena med plass til 25 000 tilhengere slik at man kan flytte ut av falleferdige The Dell. Det er meningen at den nye arenaen skal stå klar til seriestart i 2000, men med nedrykk ville planene neppe latt seg gjennomføre.

Nå er optimismen tilbake i Southampton, som hadde to norske spillere på banen da seieren ble feiret. Claus Lundekvam spilte hele kampen, mens Egil Østenstad måtte nøye seg med de siste fem minuttene.

(NTB-Reuters)