Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Southampton stoppet skrekkrekken

Endelig seier.

 SÅ DU DEN ELLER?:  Maya Yoshida er greit fornøyd med målet mot Everton.  Foto: NTB Scanpix
SÅ DU DEN ELLER?: Maya Yoshida er greit fornøyd med målet mot Everton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter fire strake ligatap ble det endelig jubel på St. Mary's da Southampton knuste Everton 3-0 i Premier League lørdag.

Romelu Lukaku åpnet scoringsballet, men det i feil nett sammenlignet med hva som er vanlig for Everton-spissen. Belgieren var uheldig da han headet en Southampton-corner i eget mål like før pause.

Selvmålet var både av det rettferdige og fortjente slaget. Hjemmelaget var det førende laget og ble snytt for et soleklart straffespark like forut for scoringen.

Etter pause fortsatte hjemmelagets dominans i målprotokollen. Først var det Graziano Pellé som i det 65. minutt ekspederte ballen i mål etter et nydelig angrep, før Maya Yoshida stanget et strålende Steven Davis-innlegg i nettet.

3-0-seieren var Southamptons første trepoenger i Premier League siden 8. november. Siden den gang er det blitt uavgjort mot Aston Villa, mens Manchester City, Arsenal, Manchester United og Burnley i tur og orden er blitt for sterke for «The Saints».

Etter en strålende sesongstart har dermed Ronald Koemans menn måttet se flere lag passere seg på tabellen. Det er blitt satt spørsmålstegn ved om sesongåpningen kun var et blaff, men med seieren over Everton lørdag kan Southampton-spillerne angripe juleprogrammet med fornyet selvtillit.

Med seieren inntar Southampton 5.-plassen i Premier League, mens Everton ligger på 10.-plass. Juleprogrammet starter for Southamptons del med Crystal Palace borte 2. juledag. Everton tar imot Stoke samme dag.

(NTB)