Europaligaen:

Southampton vant etter Inter-selvmål

Hett oppgjør.

JUBEL: Southampton kunne juble for seier mot Inter. Foto: Sean Ryan/IPS/REX/Shutterstock
JUBEL: Southampton kunne juble for seier mot Inter. Foto: Sean Ryan/IPS/REX/ShutterstockVis mer

Yuto Nagatomo var uheldig og satte ballen i eget mål vel 20 minutter før slutt. Det ble avgjørende da Southampton slo Inter 2-1 i europaligaen torsdag.

Seieren var fullt fortjent, for det var den engelske klubben som dominerte det meste av oppgjøret, men likevel var det gjestene fra Inter som tok ledelsen ved Mauro Icardi etter 33 minutter.

I det aller siste minuttet av første omgang fikk engelskmennene straffespark, men Dusan Tadic klarte ikke å overliste Samir Handanovic i Inter-målet. Han reddet straffen, hans tredje straffesparkredning i europaligaen i år.

Med tidligere landslagstrener Roy Hodgson på tribunen fortsatte Southampton å kjøre kampen utover i annen omgang. Handanovic hadde flere flotte redninger og holdt Inter inne i kampen, men 21 minutter før slutt, etter en kjemperedning og etter at ballen hadde vært i tverrliggeren, klarte midtstopper Virgil van Dijk å utligne.

Nagatomos selvmål på et innlegg fra Sam McQueen gjorde at Inter ligger veldig tynt an i kampen om avansement til cupspillet.

Southampton er på 2.-plass to poeng bak ledende Sparta Praha. Etter fire spilte runder står det tsjekkiske laget, som slo Hapoel Beer-Sheva 2-0, med ni poeng, mens Southampton på annenplass har sju. Hapoel har fire og Inter helt nederst står med tre poeng.

I neste runde som går 24. november, er det toppkamp i gruppe K mellom de to lederlagene. Kampen spilles i Praha.

Osmanlispor til topps

Hard kamp om avansement er det også i gruppe L, der Osmanlispor klatret til topps med en sterk 2-1-seier over Villarreal i Spania.

Raul Rusescu ble matchvinner kvarteret før slutt og sørget for at den tyrkiske klubben står med sju poeng. Villarreal og Zürich er to poeng bak, mens Steaua Bucuresti er sist med tre poeng.

Altså skiller bare fire poeng mellom topp og bunn. Det endte målløst mellom Zürich og Steaua torsdag.

(NTB)