Southampton vant thriller

Med to scoringer av Brett Ormerod og et av Michael Svensson (bildet) vant Southamton 3-2 mot Charlton. Tidligere i dag spilte Everton og Manchester City uavgjort. Dagbladet.no fulgte Premier League direkte!

Southampton kvittet seg med målskrekken og slo Charlton 3-2 i en spennende og svært underholdende eliteseriekamp søndag.

Brett Ormerod scoret sine to første mål for sesongen, det siste fire minutter før slutt. Southampton ledet 2-0 ved pause etter scoringer av Michael Svensson og Ormerod, men Charlton utlignet med to fine scoringer av Scott Parker.

- Det var en god kamp, men høydepunktet for meg var sluttsignalet, sa Southampton-manager Gordon Strachan som skrøt av spillerne sine etter thrillerkampen.

- De to siste kampene har vi endelig blitt farlige igjen, sa skotten. Laget slo ut naboklubben Portsmouth av ligacupen tidligere i uken.

Svensson styrte inn 1-0 etter et hjørnespark i det 6. minutt, og helt på tampen av en sjanserik omgang doblet Ormerod ledelsen.

- Det var da vi tapte kampen, sa Charlton-manager Alan Curbishley som synes laget hans var uheldig som ikke fikk poeng. Charlton er på 6. plass, men har tatt bare ett poeng på de tre siste kampene.

- Vi var best etter at vi greide å utligne, men fotball kan være et urettferdig spill noen ganger.

Parker utlignet med to flotte skudd, men i det 86. minutt vant Southampton flere dueller i feltet etter at et hjørnespark ikke ble klarert ordentlig. Foran keeper dukket Ormerod opp og styrte ballen inn.

Claus Lundekvam hadde tidligere i omgangen en stor sjanse til å score sitt aller første seriemål for Southampton, men hans nikk ble reddet på streken.

Kampen sto i skarp kontrast til søndagens første eliteseriekamp, et målløst oppgjør mellom Everton og Manchester City. Situasjonen er ikke veldig lystig for noen av lagene som møttes på Goodison park. Etter den målløse kampen har Manchester City fortsatt bare en scoring på sine seks siste kamper, og siste seier kom for sju kamper siden.

For Evertons del ligger de under nedrykksstreken etter sin femte poengdeling for sesongen. Men i dag var de nær ved å stjele alle poengene i siste minutt, da Thomas Gravesen skjøyt i stolpen.

Det var imidlertid Manchester City som hadde flest sjanser, men var som vanlig helt ufarlige foran mål.