SOUTHAMPTON-SJEF: Ronald Koeman.  Foto: NTB Scanpix
SOUTHAMPTON-SJEF: Ronald Koeman. Foto: NTB ScanpixVis mer

Southamptons Ronald Koeman om rivalens Europa League-tankegang: - Galskap

Uenig i West Ham-strategi.

(Dagbladet): Southampton og West Ham står i kveld foran siste hinder i Europa League-kvalifiseringen.

Mens Southampton tar med seg en komfortabel 3-0 ledelse til bortekampen mot Vitesse, spilte West Ham 2-2 hjemme mot Astra Giurgiu, og må vinne for å kvalifisere seg.

Sparer spillere Likevel har West Hams nybakte manager Slaven Bilic, som for øvrig er suspendert selv, tatt ut et svært ungt og uerfarent lag til kveldens oppgjør.

Bilic har ingen problemer med å innrømme at han bevisst sparer spiller på grunn av Arsenal-oppgjøret søndag. Han har tatt ut slipere som Kevin Nolan og Carl Jenkinson, men på bloggen for avisa Standard skriver han:

- Vi har tatt ut en annerledes tropp, men det har vært planen hele tida. Vi prioriterer Premier League, og derfor har vi spart noen spillere. Det hadde vært vanskelig for spillerne å både spille her i kveld og på Emirates på søndag.

Fnyser av Bilic Det får Southampton-trener Ronald Koeman til å reagere. Til Sky Sports sier han:

- Det er galskap.

Han fortsetter:

- De kan kaste bort alt så tidlig, og det liker jeg ikke. Jeg er en person som elsker å vinne og hater å tape. Den mentaliteten må spilleren også ha. Vi har vist lenge at dette ikke blir en ideell sesongoppkjøring, men vi vil vise motstanderen vår respekt, samtidig som vi ikke skal gamble, sier Koeman.

 SPARER SPILLERE:  Slaven Bilic. Foto: NTB Scanpix
SPARER SPILLERE: Slaven Bilic. Foto: NTB Scanpix Vis mer