Southgate slakter Svennis

Landslagsstopperen er kritisk til både Sven-Göran Eriksson og England-kollegaene.

Middlesbrough-backen gir i disse dager ut ei bok «Woody og Nord - et fotballvennskap». Der er han skeptisk til Englands svenske landslagssjef.

Southgate har vært utelatt av Erikssons to siste tropper. Det blir ikke enklere nå.

- Nå han snakker til laget gjør han det enkelt. Det er fornuft, men han inspirerer ikke. Hans behandling av spillere er flott for noen, ikke så bra med andre. Han er lett å like, men vanskelig å bli kjent med, skriver 33-åringen ifølge londonavisa Evening Standard.

Samtidig risikerer stopperen uvenner blant andre landslagsspillere. Stopperen mener de har mangler både fysisk og teknisk.

- Som England-spillere må vi se på oss selv mer kritisk. Spesielt må vi ta større ansvar for vår fysiske form. Jeg tenker spesielt på unge engelske spillere, som kommer til å tape mot utenlandske spillere hvis de ikke er disiplinerte og lever mer profesjonelt.

- Som en guttunge trodde jeg de på toppen ville være utrolige gode. Nå jobber jeg med landslagsspillere som har dårlig teknikk og manglende fokus. Jeg elsker fotball, men liker ikke den profesjonelle versjonen.

Southgate går også ut mot dem som mener England burde slått Brasil i VM i fjor sommer.

- Det var ikke tilfeldig at vi var så dårlige i andreomgangene i matchene mot Sverige og Brasil. Jeg så på Brasil og ble forbløffet over fysikken dere. Det er flotte eksemplarer fysisk som også er enestående teknisk.

(Dagbladet.no)

FØR AVREISE:</B> Gareth Soutgate (nest venstre), David Beckham, Eriksson og David Seaman fikk møte statsminister Tony Blair før VM i fjor.