Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sov 13 timer i døgnet

Liv Grete Skjelbreid Poirée (30) går inn i VM med mer humør og overskudd enn tidligere i vinter. Resepten: Å sove 13 av døgnets 24 timer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOCHFILZEN (Dagbladet): -  Smilet mitt har vært litt stivere i vinter fordi jeg har manglet overskudd. De siste ukene har jeg nærmest bundet meg til senga for å få den hvilen jeg har trengt. Det har vært viktigere enn trening. Det har vært godt å finne igjen roen og balansen, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Tida mellom 12- 16, og 21- 08 har vært oppsatte sovetidspunkter. Det var panikkplanen for å redde det som er igjen av en - til Liv Grete å være - oppsiktsvekkende svak sesong. Og foran lørdagens VM-åpning med 7,5 kilometer sprint sprudler hun som aldri før. Fleipet, smilet og latteren har hun på hentetast.

-  Gleder meg til OL ...

-  Jeg har fått overskuddet tilbake, så nå har jeg det veldig fint. Det er et godt tegn. Og så gleder jeg meg allerede til OL ..., sa hun to dager før VM-start, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée - og bryter ut i latter.

Men det ligger også litt alvor i OL-spøken hennes. Den sportslige motgangen i vinter skyldes nemlig hardkjøret hun og ektemannen Raphael har underlagt seg for å skape et solid fundament med tanke på lekene i Torino neste vinter. Det er da hun skal være på topp.

-  Jeg har definitvt ikke kjørt noe seift opplegg i år, og jeg er ikke lenger så sikker på om vi valgte rett. Men jeg tok utfordringen, og står for det, sier Liv Grete.

-  Liker ikke å lyve

Fjorårets firedoble VM-vinner ser nå at hun var for ivrig da hun og ektemannen Raphael startet opp treninga igjen for fullt i mai i fjor.

-  Det ble nok intensivt. Jeg hadde ikke tatt meg nok inn etter forrige sesong, og burde startet med en roligere oppkjøring. Det ble for mye trening i forhold til den restitusjonen jeg trengte, sier Liv Grete. Og legger til:

-  Tror jeg, da. Jeg liker jo ikke å lyve ...

Kliner til

-  Hvordan er det å gå til et mesterskap uten favorittstempel for første gang siden Kollen-VM i 2000?

-  Jeg må innrømme at det er kjekkere å være favoritt ... I fjor var jeg i så god form at jeg visste jeg ville vinne om jeg bare gjorde tingene rett. Nå vet jeg ikke hvor det ender selv om jeg får til et optimalt løp.

Og akkurat der har du VM-målsettingen til jenta fra Hålandsdalen. Å få til minst ett optimalt løp individuelt i tillegg til stafetten.

-  Får jeg en medalje - uansett valør - vil jeg være fornøyd, sier Liv Grete. Strategien er å kline til fra start i alle VM-konkurransene.

-  Det er ikke snakk om å spare seg, da har jeg uansett ingen sjanse. Ifølge opplegget vårt skal jeg egentlig være i form i mars. Men nå føler jeg meg ikke trygg på noen ting lenger, ler Liv Grete.

SMILER IGJEN: Liv Grete Skjelbreid Poirée har så langt i år både vist og sagt klart fra om at hun ikke er i toppform. Nå er imidlertid humøret tilbake, etter mye hvile.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!