MINNER: Jermain Defoe besøkte den syke Sunderland-supporteren Bradley Lowery mange ganger og de to fikk et helt spesielt forhold. Foto: Facebook / Bradley lowery's fight
MINNER: Jermain Defoe besøkte den syke Sunderland-supporteren Bradley Lowery mange ganger og de to fikk et helt spesielt forhold. Foto: Facebook / Bradley lowery's fightVis mer

Bradley Lowery og Jermain Defoe:

Sov i armene til sitt store idol og rørte en hel fotballverden: - Jeg tenker på ham hver dag

Jermain Defoe om de rørende bildene.

(Dagbladet): Fotballspilleren Jermain Defoe (34) fikk et helt spesielt forhold til den seks år gamle Sunderland-supporteren Bradley Lowery - et forhold som rørte en hel fotballverden. Bradley ble diagnostisert med neuroblastoma i 2013, som er en sjelden kreftsykdom, og han døde 7. juli i år.

I et nytt intervju snakker Defoe om sin lille venn.

- Jeg tenker på ham hver eneste dag. Jeg har noen fine bilder av ham i huset mitt. Det beste er fra England-kampen (mot Litauen, 2-0 i mars). Det var første gang tilbake på laget, sier Defoe i et intervju med Daily Mail.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bradley Lowery kjempet to år mot sykdommen og ble først erklært frisk, men så kom sykdommen tilbake igjen i juli 2016. Familien fikk den vonde beskjeden om at kreften hadde spredd seg, og at behandlingen kun vil gi den unge gutten mer tid.

Lowrey var Sunderland-supporter hele livet, og fikk være maskot for klubben ved flere anledninger forrige sesong.

Stjernemøte

Han fikk også besøk av flere Sunderland-spillere på sykehuset, men den store helten var Jermain Defoe, og i februar fikk han et drømmemøte. Den lille gutten sovnet blant annet i fanget til sitt store idol, og bildet rørte mange.

«Bradley har det bra og fikk en stor oppmuntring fra noen veldig spesielle gjester. Takk til Sunderland, dere har vært fantastiske for Bradley», skrev familien på hans Facebook-side.

«Bradley elsker Jermain Defoe og ville ikke at han skulle forlate ham i dag. Han sovnet i armene hans mens de koste #spesieltbånd #bestevenner», står det på Twitter.

Over et halvår seinere - og over to måneder etter at Bradley døde - snakker Defoe om de spesielle møtene i et intervju med Jamie Redknapp og Daily Mail.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg husker jeg gikk ned spillertunnelen (før England - Litauen). Bradley ga meg en klem og Joe Hart (lagkamerat) ba meg gå i front sammen med Brads. Jeg sang nasjonalsangen med ham. Familien min var der, vi vant, jeg scoret. Det var en perfekt dag. Familien til Bradley kom til kampen mot Manchester City og ble hos meg den helgen. Jeg har fortsatt kontakt med dem, sier Defoe.

Defoe spilte for Sunderland forrige sesong, men er nå i Bournemouth.

- Folk kan si at det er forfriskende å se en fotballspiller gjøre sånt, men mange fotballspillere bidrar til veldedighet. Med Bradley føltes det som jeg var en stemme for alle spillere som hjelper andre. Jeg er klar over at det var viktig, men det føltes helt naturlig, sier Defoe.

- Jeg husker jeg besøkte sykehuset. Han lå i senga. Da jeg kom inn, spratt han opp. Gemma, moren hans fortalte: «Han har ikke rørt seg i hele dag. Han vil ikke spise eller snakke. Han har smerter. Når du kommer inn, da hopper han opp». Da jeg forlot sykehuset følte jeg meg annerledes. Selv etter et tap på fotballbanen kunne jeg dra på besøk til Bradley og føle meg bra etterpå. Fotball er ikke det viktigste her i verden, sier Defoe.

I forrige sesong var Bradley maskot i en kamp mot Everton på Stadium of Light. Flere tusen mennesker ga ham et minne for livet.

- Dette har vært fantastisk. Jeg fikk møte Jermain Defoe som er min favoritt og alle sa navnet mitt. Takk til alle sammen, sa Bradley til Sunderland Echo etter å ha vært maskot.

Supportere fra både Sunderland og Everton sang «Det er bare en Bradley Lowrey», i tillegg ble et stort banner med teksten «vi er med deg, Bradley» sendt rundt på stadion.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mot

Da han scoret et mål på oppvarmingen før Sunderlands kamp mot Chelsea i januar, ble scoringen kåret til månedens mål - stemt fram av fansen.

Familien samlet inn mer enn sju millioner kroner til behandling av Bradley i USA i fjor. Han måtte behandles i utlandet fordi det ikke er spesialister på området i Storbritannia. Everton donerte blant annet to millioner kroner til kreftfondet.

Rundt juletider ba familien folk om å skrive oppmuntrende ord til sin sønn, som kjemper mot sykdommen. Da kom det inn 200 000 brev fra over hele verden.

7. juli døde han.

- Jeg kommer aldri til å glemme måten du så på meg første gang, den genuine kjærligheten i øynene dine. Det er vanskelig for meg å uttrykke hva du betyr for meg, skrev Defoe i en melding etter dødsfallet.

- Motet ditt kommer til å inspirere meg resten av livet. Du kommer aldri til å vite hva slags forskjell du har gjort for meg som person. Nå har Gud deg i sine armer, og jeg kommer alltid til å ha deg i hjertet mitt. Sov godt, lille venn. Min beste venn, avsluttet Defoe.

Engelsk eliteserie (7. runde, 16.00): Huddersfield – Tottenham 13.30, Bournemouth – Leicester, Manchester U. – Crystal Palace, Stoke – Southampton, West Bromwich – Watford, West Ham – Swansea, Chelsea – Manchester C. 18.30.

PL:
Manchester City651021-216
Manchester United651017-216
Chelsea641112-513
Tottenham632110-511
Liverpool632112-1111
Watford63219-1011
Huddersfield62315-39
Burnley62316-59
Newcastle63036-59
West Bromwich52214-48
Southampton62224-58
Arsenal52127-87
Brighton62135-77
Everton62134-117
Swansea61233-75
Stoke61235-105
Leicester61149-124
West Ham61146-134
Bournemouth61054-113
Crystal Palace60060-130