Sov i et kvarter - så banket de Tyskland

Fortsatt ustoppelige.

ÅRHUS (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 35-26.

Marit Breiviks elever sov i timen det første kvarteret, men så våknet de opp og ga de tyske jentene en skikkelig leksjon.

Rett før pause lå Norge under med tre, men da sluttsignalet gikk i Århus Arena var de røde ni foran.

- Vi brukte litt tid på å få kontakt med dem. Vi ble litt stillestående i forsvar, sier Breivik til Dagbladet.no.

Forsvarstam start

De norske jentene kom bakpå fra start mot tyskerne, og etter 15 minutter hadde Terese Pedersen plukket ti baller ut av nettmaskene. Det er sjelden kost for Norge.

Tyskerne skled gjennom det norske forsvaret, og det var ikke mye Pedersen kunne gjøre.

Marit Breivik fikk strammet opp defensivt, og det neste kvarteret ble det bare fire baklengs.

SLO TILBAKE: Isabel Blanco og de andre håndballjentene reiste seg og slo kraftig tilbake etter en tam start. Foto: Henning Bagger/SCANPIX
SLO TILBAKE: Isabel Blanco og de andre håndballjentene reiste seg og slo kraftig tilbake etter en tam start. Foto: Henning Bagger/SCANPIX Vis mer

- Tonje Larsen ble etter hvert en forsvarssjef med store bokstaver og Terese står godt i mål, sier Breivik.

Framover viste spesielt Heidi Løke seg fram som sulten og giftig, etter at hun kom inn halvveis i første omgang. Hun var hissig på kontringene, kriget på streken og scoret tre mål på rad. Frank Løkes søster er tilbake på landslaget igjen, etter at hun i fjor ble mor til Alexander (14 mnd).

- Det føltes omrtent som en debut, siden det er så lenge siden sist. Det var veldig morsomt, sier Løke til Dagbladet.no.

Norge spiste inn litt av den tyske ledelsen - som på det meste var på tre mål - og gikk til pause ett mål bak.

Tonjene skjøt Norge foran

Armin Emrichs jenter scoret de to første etter hvilen, men så sørget Tonjene Larsen og Nøstvold for at Norge koblet grepet om kampen. Nøstvold scoret på seks av seks straffer i løpet av kampen.

- Jeg prøver å variere litt, slik at keeperne blir usikre. Jeg studerer ikke målvaktene spesielt i forkant, og satser bare på å forvirre dem med forskjellige skudd, sier hun til Dagbladet.no.

Pedersen sto fantastisk i denne perioden, reddet fem skudd på rappen og skremte i tillegg et par baller i stengene.

Sov i et kvarter - så banket de Tyskland

De norske spillerne så seg aldri tilbake og anført av Linn-Kristin Riegelhuth løp de tyskerne i senk.

- Vi gjør noen justeringer i starten og så reiser vi oss. Er ikke det noe som kjennetegner gode lag? Deretter springer vi rett og slett fra dem, sier Linka til Dagbladet.no.

Norge sikrer seg nå gruppeseieren med ett poeng mot Sverige i morgen, og på lørdag og søndag spilles det semifinaler og finale i åttenasjonersturneringen.