Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Færøyene

- Sover med fem «kjærester»

Erling Braut Haaland: - Jeg har fem fotballer oppi senga og sover godt med dem. De er kjærestene mine.

SKAPTE STYR: Erling Braut Haaland var den mest omsvermede spilleren på tirsdagens pressetreff med fotballandslaget. Foto: Bjørn Langsem
SKAPTE STYR: Erling Braut Haaland var den mest omsvermede spilleren på tirsdagens pressetreff med fotballandslaget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
  • Norge - Færøyene, kl. 18.00 fredag

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballandskampen mot Færøyene fredag er nærmest uinteressant. Men trykket rundt Erling Braut Haaland er enormt.

19-åringen og de andre spillerne på Norge trente på Ullevaal stadion tirsdag. To kamper gjenstår i EM-kvaliken, men Lagerbäck og co. er kjørt av lasset om de to første plassene som gir sluttspill neste sommer.

Likevel var interessen stor da Norge arrangerte pressetreff på Thon Hotel Storo i Oslo tirsdag ettermiddag. Og det var ingen grunn til å lure på hvorfor. Alle ville ha en bit av Haaland. I Østerrike er han toppscorer med 15 mål. I Champions League har han sju scoringer, ett mål mer enn Bayern München-giganten Robert Lewandowski.

SMILTE BREDT: Erling Braut Haaland på pressetreff med landslaget på hotellet i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
SMILTE BREDT: Erling Braut Haaland på pressetreff med landslaget på hotellet i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

For fotballspillere er det ikke uvanlig å ta med seg matchballen hjem etter en kamp der du har vært midtpunktet og det har kokt på tribunen. Haaland forteller at han har fem av dem. Og ikke nok med det: Han har dem oppi senga.

- De ligger oppi senga og jeg sover godt med dem. Jeg ser på dem hver dag. Det kjekkeste er å score mål, sier han.

- Hvor mange fotballer har du i senga?

- I Salzburg er det fem. De er kjærestene mine, sier Haaland med et smil.

19-åringen kan svinge i svarene når han blir intervjuet. Da han snakket med avisjournalistene før TV-reporterne tirsdag ettermiddag, valgte han en ordknapp linje.

- Hvordan er det å være tilbake i Norge?

- Veldig bra.

Etter kampen mot Færøyene om to dager venter Malta borte mandag. Praten med en omsvermet Haaland forløp videre slik:

- Hvilke forventninger har du til de to kommende kampene?

- To seirer.

- Hva tenker du om antall scoringer?

- Det tenker jeg ikke på.

- Hva kan du bli bedre på?

- Det trenger jeg ikke å stå og snakke om her. Jeg jobber med treneren og klubben min.

- Hva ser du på som styrkene dine?

- Det ser du selv på banen, så det kan du bedømme selv.

LUE PÅ TOPPEN: Vinteren har kommet til Oslo. Derfor var lue antrekket for Erling Braut Haaland utenfor Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem
LUE PÅ TOPPEN: Vinteren har kommet til Oslo. Derfor var lue antrekket for Erling Braut Haaland utenfor Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Haaland er blitt koblet til omtrent alle storklubbene i Europa de siste ukene. Deriblant Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Juventus og Napoli.

- Hvordan forholder du deg til ryktene?

- Jeg forholder meg bra til dem.

- Juventus, Manchester United og Real Madrid: Hva tenker du?

- Du vet hva jeg kommer til å svare. Ingen kommentar.

- Hvordan vil det eventuelt være å spille med Cristiano Ronaldo i Juventus?

- Ingen kommentar.

LUKTER NY SCORING: Erling Braut Haaland fyrer av en kanon på treninga. Foto: Bjørn Langsem
LUKTER NY SCORING: Erling Braut Haaland fyrer av en kanon på treninga. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Haaland vil heller ikke svare på om han har snakket med manager Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Mange tror han kommer til å havne der.

På en pressekonferanse tidligere på dagen tirsdag ble landslagstrener Lars Lagerbäck spurt om hvilke råd han vil gi spissjuvelen.

- Først og fremst må han spørre meg hvis han ønsker råd. Men generelt svarer jeg alltid at spillerne må se på sin nåværende situasjon. De må vurdere privat, sosialt og ikke minst fotballmessig om det er en bra klubb å gå til. Er det en bra trener? Har klubben en spillestil som passer og gjør at du får spille? Jeg tror ikke spillerne må undervurdere den sosiale biten hvis de skal flytte på seg.

Lagerbäck påpeker at han ikke kjenner Haaland veldig godt.

- Men han virker som en trygg og positiv fyr - og han skaper positiv energi i gruppa.

Spania har 20 poeng og leder EM-kvaliken suverent. På de neste plassene følger Sverige (15 poeng) og Romania (14 poeng). Norge har elleve poeng og ligger på fjerdeplass. Færøyene og Malta har tre poeng hver.

Med så stort sprang opp til andreplassen må Lagerbäck finne ut hvilke knapper han skal trykke på for å motivere gutta til de kommende kampene.

- Kravet er helt klart to «100-prosentprestasjoner» og seks poeng. Vi har også snakket om at det å vinne er viktig for FIFA-rankingen. Og ikke minst er det to generalprøver til playoffen i mars. Vi ønsker å øve på prinsippene.

Lagerbäck sikter til Nations League. Norge kan fortsatt kvalifisere seg til EM-sluttspillet gjennom to kamper her. Trolig blir Serbia hjemme den første motstanderen.

PS: Rundt 11 000 billetter er hittil solgt til Færøyene-kampen.

KLAR: Norge skal møte Færøyene førstkommende fredag på Ullevaal, før turen går til Malta og bortekamp den påfølgende mandagen. Vis mer
EM-KVALIK
Spania862019-520
Sverige843118-915
Romania842217-814
Norge825113-1011
Færøyene81074-233
Malta81072-183