Breddeidretten sliter

Søvnløs av Raja-melding

Søre Ål IL kan tape om lag en halv million kroner med regjeringens nåværende støtteordninger. De er langt fra alene. Nå lover kulturminister Abid Raja (V) endring.

DRAMATISK: Situasjonen for breddeklubbene i Norge er dramatisk for øyeblikket. Nå lover Abid Raja endring. Foto: Privat
DRAMATISK: Situasjonen for breddeklubbene i Norge er dramatisk for øyeblikket. Nå lover Abid Raja endring. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ganske dramatisk. Vi er en breddeklubb som ikke har noen administrasjon eller faste ansatte. Vi har ingen kostnader å kutte. Det vil eventuelt gå utover aktivitetene til ungene, sier daglig leder i Søre Ål IL, Håvard Selbæk, til Dagbladet.

- I verste fall må vi endre på aktivitets- og medlemsavgifter, understreker han.

For skiklubbene rundt om i landet har det vært knyttet stor spenning til tiltakspakken for det første halvåret av 2021. Den overrasket flere.

I de tidligere tiltakspakkene fikk idretten kompensert inntil 70 prosent ved avlyste arrangement. Nå dekkes bare uunngåelige kostnader.

Søre Ål anslår at de kommer til å tape 400 000 kroner, sammenliknet med et normalår, med ordningen slik den er nå. Det er nesten en fjerdedel av klubbens budsjett på 1,8 millioner.

Det har ført til søvnløse netter for den daglige lederen i klubben.

- Skvatt

- Jeg skvatt veldig og sov ikke godt etter å ha lest om den nye ordninga, forteller Selbæk.

For uunngåelige kostnader som vedlikehold av utstyr, klubbhus, løypemaskiner, strømmer fortsatt på for idrettslagene. Men på grunn av coronapandemien har også inntektene stoppet opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer