Søvnløs Brækhus lekte med Laurén

- Glad det ble en tidlig kveld, sier hun etter knockoutseieren i Rostock.

UANSTRENGT: Cecilia Brækhus hadde små problemer med å forsvare VM-beltene sine mot svenske Mikaela Laurén. Foto: SCANPIX/AP Photo/Gero Breloer
UANSTRENGT: Cecilia Brækhus hadde små problemer med å forsvare VM-beltene sine mot svenske Mikaela Laurén. Foto: SCANPIX/AP Photo/Gero BreloerVis mer

||| (Dagbladet):  - Ingen skal kunne klare å ta fra meg VM-titlene mine, og i alle fall ikke hun der, sa Cecilia Brækhus i forkant av møtet med Mikaela Laurén i Rostock lørdag kveld.

Det var hennes svenske motstander heller aldri i nærheten av, og hun klarte knapt å forsvare seg i de sju rundene kampen varte før Laurén havnet i kanvasen etter en rystende venstre hook som avsluttet en strålende kombinasjon fra Brækhus.

Kanskje angret hun der og da på at hun ikke hadde lyttet til moren, som helst hadde sett at datteren foretok et annet karrierevalg.

Brækhus hadde iallfall små problemer med å forsvare verdensmesterbeltene som sto på spill. Laurén var knapt i stand til å forsvare seg mot en teknisk overlegen motstander, men tålte mye juling før hun til slutt måtte ta telling.

Hun reiste seg også før ringdommeren hadde kommet til ti, men kamplederen så seg likevel nødt til å stoppe kampen, og dermed ble bergensjenta tilkjent seieren på teknisk knockout.

Blytung Det var Brækhus glad for, i og med at oppladningen inn mot kampen både hadde vært stressende og søvnløs.

FORSVARSLØS: Mikaela Laurén klarte knapt å holde guarden oppe mot Cecilia Brækhus, som sendte den svenske jenta i kanvasen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Gero Breloer
FORSVARSLØS: Mikaela Laurén klarte knapt å holde guarden oppe mot Cecilia Brækhus, som sendte den svenske jenta i kanvasen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Gero Breloer Vis mer

- Det gikk rimelig greit, og jeg hadde full kontroll. Jeg var litt stresset for vi kjørte hit til Rostock først i går, og i ny seng ble det null søvn. Jeg følte meg tung i dag, og rørte meg ikke så mye. Beina går vanligvis mye fortere enn det de gjorde i dag. Jeg er glad det ble en tidlig kveld. De siste rundene hadde blitt tunge. Beina var bly, forteller Brækhus til Viasat.

Men hun kan trøste seg med at Laurén hadde det langt verre. Brækhus har jobbet mye med slagkraften den siste tida, og fikk betalt for det på en kveld da fotarbeidet ikke var av vanlig standard.

Selv om svensken hadde fått lov til å fortsette kampen, var hun allerede håpløst langt bak på poeng etter at Brækhus hadde tatt de seks foregående rundene med letthet, og tilbakemeldingene Laurén fikk fra eget hjørne i pausene, var langt fra oppmuntrende.

- Jeg visste at hun ikke har samme teknikk som meg, og om hun skullle vinne, måtte hun kjøre over meg fra start. Da hun ikke gjorde det hadde hun ikke sjanse.... i havet, sier Brækhus, sufflert av Viasat-kommentator Kyrre Merg.

Drømmer om Holm Boksesportens «First Lady» er satt opp med ny kamp allerde lørdag 20. november, men motstander og sted er ennå ikke bestemt. Selv tenker hun mest på et etterlengtet møte med amerikanske Holly Holm før hun setter karrierepunktum. 

- Jeg har veldig lyst til å møte henne i USA neste år. Jeg håper vi kan få det til på høsten om knapt et år. Jeg reiser gjerne bort til USA for å møte henne på hjemmebane. Jeg har ikke så mye igjen nå, så det er drømmen, understreker Brækhus, som tror selv den amerikanske jenta ville måttet gi tapt for henne i den formen hun er i nå.

STOPPET KAMPEN: Ringdommer stoppet kampen, selv om Mikaela Laurén kom seg på beina igjen.Foto: Heiko Junge / Scanpix
STOPPET KAMPEN: Ringdommer stoppet kampen, selv om Mikaela Laurén kom seg på beina igjen.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Mens Brækhus tenker på nye tittelforsvar, måtte Laurén erkjenne at hun hadde tatt seg vann over hodet ved å utfordre den norske 29-åringen til VM-kamp.

- Jeg kom aldri inn i denne kampen, og jeg må bare innrømme at Cecilia Brækhus var mye raskere og bedre enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har innsett at jeg må utvikle meg mye mer før jeg kan slåss om en VM-tittel igjen, sier hun, ifølge NTB.