Søvnløs i Lillestrøm

MELLØS (Dagbladet): I natt fikk Torgeir Bjarmann seg endelig en godt natts søvn. Lillestrøm-kapteinen innrømmer at det ikke er blitt for mange av dem i det siste.

- Jeg sover dårlig om natta når det går så dårlig som det har gjort med oss i det siste. Jeg ligger og tenker på om det er grep vi kan ta for å løfte oss. Og så spør jeg meg selv hva jeg kan gjøre, sier Bjarmann til Dagbladet om våkenettene i sommer.

- Går det utover kona?

- Hun er vant til at jeg spiller fotball. Vi har vært sammen i 13 år. Jeg har vært på A-laget i 15 år. Hun lever med Lillestrøm hun også. Men hverdagen er ikke den samme når Lillestrøm, taper. Det går utover humøret, sier Bjarmann etter tre uhyre viktige poeng mot Moss i går.

Trenger poeng

- Vi trenger poeng i kamper som dette. Moss lå rett foran oss på tabellen. Nå er vi forbi. De siste kampene har vi tapt for de tre øverste lagene, men slått Bryne og Moss. Det er utrolig viktig å vinne kampene mot disse lagene vi må slå, mener kapteinen.

Den siste uka har Torgeir Bjarmann gått hardt ut i medier og bortimot skjelt ut medspillere for å få dem til å tenne.

Ikke sparket ned

- Spark meg ned på trening, ba han lagkameratene tynt om på trening etter tapet forrige helg.

- He he, jeg har ikke blitt sparket ned, men i dag har jeg bare godt å si om de samme spillerne. De gjorde det de skulle mot Moss, sier Bjarmann til Dagbladet. Men han er klar over at nedrykksspøkelset fortsatt henger som et mørkt slør over Åråsen sjøl om Lillestrøm vant i går.

- Dette er klubben i mitt hjerte. Jeg vil at sønnene mine i framtida skal kunne gå på Åråsen og se Tippeliga og europacup. Derfor må jeg stå opp.

- Det er jobben min å gå foran og være uredd i den situasjonen vi er i nå. Hver kamp framover blir som en cupfinale, sier Bjarmann. Han vil ikke si at Lillestrøm-skuta ikke vil knirke de neste kampene, men kapteinen tror laget er på rett vei.

Mye å gå på

- Dette hjelper på sjøltilliten. Vi har trent bra, og humøret er godt, mener Torgeir Bjarmann.

Arne Erlandsen var fornøyd med stabiliteten i forsvar, men påpeker at laget fortsatt har mye å gå på framover. Moss var fryktelig dårlige og ingen målestokk på hvor Lillestrøm egentlig står.

- Men jeg fikk bekreftet at vi er bedre spillemessig enn før ferien. Vi utvikler oss i positiv retning, mener Erlandsen. Perioden de har vært inne i karakteriserer han som tung for klubben og knalltøff for spillerne. Sjøl har han ikke vært inne på å finne seg annet å gjøre.

- Jeg har verdens nest beste jobb. Den beste er å spille.

Allerede til helga skal LSK ut i en ny sekspoengskamp, mot Start.

Visdomsord

- Vi har sju viktige kamper igjen. Men den første er alltid den viktigste. Der har du et nytt visdomsord, gliser Erlandsen. Mot Start blir ikke Torjus Hansén, som spilte sin siste kamp i går, eller Uwe Rösler med. Tyskeren pådro seg et toskete rødt kort mot slutten av kampen i går og må stå over.

Moss - LSK 0 - 2

MÅL: 0 - 1 Uwe Rösler (10), 0 - 2 Arild Sundgot (27)

BB: Marius Røvde, LSK

VÅKENETTER: Torgeir Bjarmann har vært mye våken om natta i det siste. LSK-kapteinen har grublet over hvordan han kan få Lillestrøm ut av nedrykksumpen.