Søvnløs i Sapporo

Treningsnedtur for Anders Jacobsen & co.

SAPPORO (Dagbladet.no): Verdenscupleder og gullfavoritt Anders Jacobsen var fornøyd med bakken, men ikke seg selv etter det første møtet med hopparenaen i Sapporo. De tre treningsomgangene ble gjennomført med svært moderate hopp til ham å være.

I en bakke, der gjeldende bakkerekord er 145 meter, er det skuffende å se 97, 107, og 112 meter lyse mot deg etter tre omganger.

- Jeg er ikke veldig fornøyd, det er små feil man gjør, sier Jacobsen.

Nå skal både han og de andre hoppgutta kikke på seg selv på video og finne ut hvordan de skal mestre bakken når alvoret starter lørdag. Jacobsen er sikker på at han skal finne ut av akkurat den biten.

- Jeg har gjort det noen ganger før etter dårlige treningsomganger, sier han.

Det er neppe det han mister nattesøvnen av. Men hopperne ankom Sapporo for bare to dager siden, og dermed er de ikke helt akklimatisert ennå.

I natt har ikke Anders Jacobsen sovet i det hele tatt.

- Skihopping handler mye om at hele nervesystemet i kroppen fungerer. Nå skal ikke jeg skylde å noe, men det kan være en forklaring at jeg ikke sov i natt, forteller Jacobsen etter treninga.

LITE SØVN: Anders Bardal, Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Tom Hilde og Anders Jacobsen slet på treningen i Sapporo i dag. Foto: SCANPIX
LITE SØVN: Anders Bardal, Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Tom Hilde og Anders Jacobsen slet på treningen i Sapporo i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Verken Anders Bardal, Tom Hilde, Sigurd Pettersen, eller Roar Ljøkelsøy fikk det helt til på treninga i dag. Flere av de andre sleit også med søvn natt til i dag.

PS! Tyske Michael Uhrmann falt under sitt andre treningshopp, og brakk ifølge den norske landslagslegen Lars Kolsrud et lite bein i foten. Også hviterusseren Petr Tsjadajev falt.