Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søvnløs meterolog i Ramsau

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Statsmeterolog Jarl Andersen er kjent for å være en sindig mann. Men under ski-VM er søvntimene få for mannen som har som oppgave å fortelle det norske landslaget hvilket vær som kommer.

Meterologen er en viktig person i det store støtteapparatet som er rundt de norske langrennsløperne. Bommer herr Andersen på værvarselet, bommer smørerne når de preparerer Dæhlie og kompanis ski. Og da blir det tungt å kjempe blant de beste for våre norske skihåp.

- Jeg sover ikke mange timene om natta, smiler meterologen. Iført den norske landslagsdrakta kommer han gående mot den norske smørebua etter å ha vært ute på skitur i formiddag.

Verre enn Nagano

Årets ski-VM er det tredje store mesterskapet hvor meterologen er med den norske troppen. Ifølge Andersen, har forholdene her nede hittil vært dårligere enn både i Nagano og i Trondheim.

I Ramsau har det snødd og blåst voldsomt de siste dagene. Sola har imidlertid kommet dagen før dagen i Ramsau. Hvordan været blir i morgen, ønsker imidlertid ikke Andersen å fortelle.

- Nå jobber jeg kun for de norske, og jeg ønsker ikke at andre nasjoner skal få vite noe, forklarer Andersen. Men værmannen innrømmer at han har hatt kontroll på været, hittil.

Vidar Theisen

Værvarslet for morgendagen tyder på mer snø på morgenen og rundt fire minusgrader. Utover dagen skal det bli mildere, og mulighet for varmegrader. Men uansett:

- Jeg sier som Vidar Theisen: Varslet vær er godt vær, forteller Andersen med et ekte Theisen-tonefall. Selv er meterologen en habil langrennsløper.

- Jeg elsker langrenn. Nå håper jeg bare at jeg kan se tilbake på et godt mesterskap på egne vegne. At jeg har gjort jobben min, forteller Andersen. Hans favoritter foran morgendagens tremil er Dæhlie, Alsgaard og finske Myllylä.

- Og så finnes det jo noen italienere, da.

Besøk Jarls hjemmeside

SPÅMANN PÅ SKI: Landslagsmeteorolog Jarl Andersen sover lite, men gir nordmennene riktig vær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media