Søvnløs natt og seier til Bjørgen

Endelig vant hun et skøyterenn.

(Dagbladet.no) Marit Bjørgen nærmer seg 30 verdenscupseire. Det er en statistikk det god grunn til å være stolt av.

I den ordinære verdenscupåpningen på Beitostølen i dag vant hun sitt første i skøyting. Hun har skøytet inn til seire før, men det har vært i sprint.

Nå har hun skøytet inn til en normaldistanseseier også.

- Det var tungt, men jeg klarer å presterere bra på slutten og tar sekunder der også. Jeg er veldig fornøyd, sier hun til NRK.

Dobbeltdans

Triumfen var hennes 29. i verdenscupen og hun utklasset alle konkurrentene. Selv om jentene bare gikk 10 kilometer var det ingen som var i nærheten.

- Jeg bruker dobbeltdans der jeg padlet før. Det er den store forskjellen. Jeg synes at jeg går godt på ski for tiden, sier Bjørgen til NTB.

Bjørgen har hatt høy puls foran helgens renn. Spenningsnivået har vært ekstra stort. Det samme spenningsnivået var der i timene før start også. 

29. TRIUMF: Marit Bjørgen vant i dag sin 29 seier i verdenscupen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
29. TRIUMF: Marit Bjørgen vant i dag sin 29 seier i verdenscupen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg var veldig urolig i natt, og jeg våknet allerede halv fem i natt. Jeg skjønte vel at muligheten til seier var der.

Stor norsk dag

Vibeke Skofterud sørget for at to tredeler av pallen ble bekledd av norske farger - men hun var 20 sekunder bak Bjørgen. Hun kjempet seg inn til en 2. plass, ni tiendeler foran svenske Charlotte Kalla.

- Jeg er veldig glad. Herregud!

Astrid Jacobsen ble nummer seks, og Therese Johaug kom på tiendeplass. Veteranen Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk inn til 13. plass, mens Kristin Størmer Steira ble nummer 15.

- 32. plass var det beste jeg hadde i et skøyterenn fra før. I dag ble det sjetteplass. Det må jeg være kjempefornøyd med, sier Astrid Jacobsen til NTB.

Søvnløs natt og seier til Bjørgen
PALLJENTENE: Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla.