Spådde Ole ble best i verden

Ole Einar Bjørndalen (31) var ikke mer enn 13 år gammel da tidligere landslagsløper Ivar Michal Ulekleiv (38) spådde at unggutten ville bli tidenes beste skiskytter.

-  Det vi så av Ole Einar allerede den gang, var helt rått, han var laget av noe helt annet enn alle oss andre, sier Ivar Michal Ulekleiv til Dagbladet.

På gårsdagens jaktstart i Khanty-Mansiysk i Vest-Sibir vant Ole Einar Bjørndalen sin 55. verdenscupseier, men han husker fortsatt verdenscupdebuten godt:

-  Jeg hadde vanvittig gode ski den dagen. Vi brukte slip 171, og det var bare nordmenn og italienere som hadde bra glid i det løpet. Det var en morsom debut, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Skilte seg ut

Han ble hentet inn fordi Frode Løberg skulle gi seg etter sesongen.

-  Jeg husker jeg fleipet med at den dagen Ole Einar blir senior, så slutter jeg. Vi så for hvert år han ble eldre, at han kom til å bli best, sier Ulekleiv.

Han og Ole Einar delte rom da Ole Einar fikk sin første pallplassering.

-  Hvordan feiret han?-  Han tok ikke av. Han skulle videre og tenkte hele tida bare på neste løp. Akkurat slik han er i dag, han tenker bare på neste, neste, neste. Det er bare han og Bjørn Dæhlie som har hatt den ekstreme egenskapen, og det er derfor de er blitt så gode, mener Ivar Michal Ulekleiv.

 SANNSPÅDD: Den tidligere landslagsløperen Ivar Michael Ulekleiv (t.v.) skjønte tidlig at Ole Einar Bjørndalen kom til å bli verdens beste skiskytter. Foto: Bjørn Langsem
SANNSPÅDD: Den tidligere landslagsløperen Ivar Michael Ulekleiv (t.v.) skjønte tidlig at Ole Einar Bjørndalen kom til å bli verdens beste skiskytter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Oppdaget Nathalie

Den samme helga i Bad Gastein vant italienske Nathalie Santer to av sine totalt tre seirer i verdenscupen. Det var her Bjørndalen fikk øynene opp for jenta som seinere skulle bli hans samboer.

-  Hun virket uoppnåelig den gangen, så det ble med litt kikking, he-he. Men det var Ulekleiv\'n som gjorde meg oppmerksom på henne, den luringen, flirer Ole Einar Bjørndalen.

Og den æra tar gjerne Ivar Michal Ulekleiv:

-  Ole Einar sa han ikke skulle se på damer før han var ferdig med idretten. Da svarte jeg at det ville være det dummeste han gjør. Ja da, det var jeg som fikk ham til å se på damene, smiler Ulekleiv.