Spania: - Må ha stige for å slå Norge

Den spanske landslagstreneren Camacho holder Norge som favoritter foran kveldens kamp. I tillegg frykter spanjolene Tore André Flo og dagens dato.

Den spanske forsvarsspilleren Paco Jemez fikk spørsmål om hvordan han hadde tenkt å hamle opp med Chelsea-spilleren.

- Med en stige, var svaret.

Sugne på EM-seier

Avisa El Pais trekker fram Norge som et lag i framgang, og framhever det økende antallet utenlandsproffer de siste årene. Det spanske landslaget virker ekstra tent på grunn av dette, og er klare for å yte motstand.

El Pais tror også at spanjolene er sugne på et trofé de ikke har fra før, og mener at fotball-EM er en arena for å vise fram spansk fotball på sitt beste: Fantasifullt spill med karakter. - Men faren er at enkeltstjerner og individualister som Razl og Hierro virker forstyrrende på lagånden, kommenterer avisa.

- Som en finale

Landslagstrener Camacho er opptatt av at Spania ikke har noen tittel å forsvare, og mener at dette gjør laget hans mer avslappet og stabilt. Men dette betyr ikke at han tar lett på møtet med Norge: - Den første kampen i et mesterskap er alltid den vanskeligste, og vi skal gi alt. Vi forbereder oss som om dette var en finale, sier han.

Spanias treninger har vært stengt for alle andre enn spansk presse under oppkjøringen til kampen.

Norge favoritter

- Norge er favoritter til å vinne kampen fordi de ligger foran oss på UEFA-rankingen, sier Camacho til El Pais. - Dette blir en skjebnekamp for oss, og sannsynligvis blir det slik at laget som scorer det første målet, vinner hele kampen.

Enkelte spanske aviser plages også av dagens dato. Tirsdag 13. er en ulykkesdag i Spania, tilsvarende vår fredag 13.

Spanjolen Paco Jemez (bak) mener han trenger stige for å hamle opp med Flo.