Luis Rubiales

Spania beklager

Det spanske fotballforbundet går ut mot egen president.

STRIDENS KJERNE: Etter omfavbelsen kysset den spanske fotballpresidenten den spanske stjernen og VM-vinneren på munnen. Scenen har skapt stort rabalder. Foto: NTB
STRIDENS KJERNE: Etter omfavbelsen kysset den spanske fotballpresidenten den spanske stjernen og VM-vinneren på munnen. Scenen har skapt stort rabalder. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det spanske fotballforbundet ber i en pressemelding om unnskyldning for president Luis Rubiales oppførsel. De har åpnet en disiplinærsak mot Rubiales som allerede har blitt midlertidig suspendert av Fifas disiplinærkomité.

Det kommer fram i et brev som ble publisert på det spanske fotballforbundets nettsider tirsdag ettermiddag.


Der skriver midlertidig president Pedro Rocha at han finner det nødvendig å komme med «den mest oppriktige av unnskyldninger til verdensfotballen som helhet, til fotballinstitusjonene (Fifa, Uefa, FN), til fotballspillerne og spesielt spillerne på landslaget, spanske klubber, det engelske kvinnelandslaget og fans over hele verden».

- Vi beklager på det dypeste. Det ønsker vi å formidle til hele fotballverden, skriver de i en pressemelding.

Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset landslagsprofilen Jennifer Hermoso på munnen etter VM-finalen i Australia nylig.

«Jeg ønsker å presisere at jeg ikke på noe tidspunkt samtykket til kysset han ga meg. Jeg tolererer ikke at mitt ord blir stilt spørsmål ved, og langt mindre at det blir funnet opp ord som jeg ikke har sagt», tordnet Hermoso.

FALLER: Her stuper Adelaide Uniteds Nestory Irankunda i bakken under kampen mot Campbelltown City. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV-sporten. Vis mer

Det spanske kvinnelandslaget har i en felles uttalelse sagt at de ikke kommer til å spille kamper før Rubiales er fjernet.

Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen. Mandag gikk det spanske herrelandslaget hardt ut mot presidenten.

Det spanske forbundet kaller oppførselen for helt uakseptabel, og at Rubiales har skadet spansk idretts omdømme enormt.

Rubiales har nektet å gå av som fotballpresident, og har heller ikke beklaget. Han har stått på at kysset var med samtykke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer