«Spania er Englands vakre motstykke»

Les hva spanske aviser skriver dagen derpå.

Festen i Spania vil ingen ende ta. Hysteriske fans feiret EM-gullet til langt på natt, og mandag kveld blir det fest igjen.

Det er slett ingen blåmandag spanierne våknet opp til. Avisene forkynte gledesbudskapet fra fotballseieren i Wien, der Tyskland ble for små i møtet med matadoren Fernando Torres.

«Vi er mesterne», sang sportsavisene Marca og AS, som begge hadde ny design for anledningen. Glem det hvite avispapiret, i Spania var det gult og rødt som gjaldt mandag.

Bildene av lagets kaptein Iker Casillas som løftet EM-trofeet ble brukt av flere aviser. «Sankt Iker», som han kalles, presset nok fram en klump i halsen hos mang en morgentrøtt spanier der han jublet hemningsløst over seieren.

Ny helt i hver kamp


Mediene hyllet laget for deres kampånd og skrøt uhemmet av hvordan flere spillere har dukket opp som helter under mesterskapet i Østerrike og Sveits.

«David Villas var hovedpersonen mot Russland og Sverige. Xabi Alonso hevet seg over resten mot Hellas. Iker Casillas kom tilbake i all sin prakt mot Italia. Cesc Fabregas etablerte seg mot Russland og i finalen gikk æren til Torres», skrev Marca.

Fernando Torres vinnermål i det 33. minutt var nok til å sende hele Spania til himmels. Tittelsultne spaniere fikk endelig det de ventet på: En EM-tittel. Sist det skjedde var i 1964. Siden da har Spania fått stempelet «ubenyttede talenters fødeland».

Nå er det ikke mange som tenker på det. For med et av EMs yngste mannskap førte Luis Aragones Spania hele veien til toppen. Han har fått kritikk for å vrake legender som Raul og Santiago Canizares, men som kjent i fotballverdenen: En triumf får mediene til å glemme det som tidligere er sagt.

«Aragones er virkelig helten, redningsmannen, nøkkelfiguren i vår suksess. Hvis det ikke er harmoni i garderoben så er man dømt til nederlag», skriver Sport.


Ytterpunktet av fotballens evolusjon


At Spania var det beste laget i EM-finalen måtte de fleste erkjenne søndag kveld. Også Tysklands landslagssjef Joachim Löw medga at spanierne vant fortjent. Sportsavisen AS slår fast at spanierne var best også i resten av mesterskapet.
VAKKER FOTBALL: De spanske avisene skriver at Spania er ytterpunktet i fotballens evolusjon. Foto: Franck Fife/AFP
VAKKER FOTBALL: De spanske avisene skriver at Spania er ytterpunktet i fotballens evolusjon. Foto: Franck Fife/AFP Vis mer

«Det beste laget vant turneringen, men en fotball som var vakrere enn noe av det som ble praktisert av de andre lagene», skriver avisen, og fortsetter:

«Spillet som engelskmennene fant opp med et sterkt bein, den lange pasningen, hodestøtet og avslutningen har forandret seg over halvannet århundre. Dette laget er ytterpunktet av den forandringen »

(NTB)

«Spania er Englands vakre motstykke»
<B>ÉN AV MANGE:</B> Marca skriver at Spania hadde mange enkeltspillere som sto frem under mesterskapet.
<B>HELTEN:</B> Fernando Torres scoret lekkert målet som gjorde slutt på Spanias ørkenvandring i internasjonal fotball.
<B>MYK MANN:</B> Spanske aviser hyller Luis Aragones for å ha skapt harmoni i den spanske spillergruppen.