- Spania er Norges nye Amerika

Dette skriver spanske aviser om Norge og Rosenborg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MADRID (Dagbladet.no): I kveld spiller Real Madrid mot Rosenborg i en kamp de må vinne. I dag er spanske aviser fulle med stoff om Rosenborg, men også den norske folkesjela.

«Norge er land fylt med nomader. På 1800-tallet emigrerte halvannen million nordmenn til Amerika på leting etter noe bedre. Nå, i det 21. århundret, har nordmennene valgt ut Spania som landet hvor de vil leve, vokse og utvikle seg,» skriver avisa AS.

«Nordmenn liker sol, og derfor velger de Spania. I Norge er det mer fuktig klima og vintrene er kalde og glatte (på grunn av snø og regn),» fortsetter sportsavisa og hevder at så mange som 800 000 nordmenn har besøkt Spania i år og at det bor omlag 20 000 nordmenn i landet.

«Elitistisk bydel»

Til tross for dette skriver AS at det bare ventes 800 norske fans til kampen i kveld.

AS skriver også at «Rosenborg er en liten elitistisk bydel i Trondheim, som har gitt navn til fotballklubben,» mens de også skriver at «Trondheim er trollenes og laksens by».

«Nordmenn har en rik og variert kost, men har en spesiell preferanse for fisk, her spesielt laks og bacalao. De er spesialister og store eksportører av røklaks, men nå har de også fornyet seg med marinert laks,» skriver sportsavisa.

Møt RBK - vinn turneringa

NORSKE EVENTYRERE: Leiv Eiriksson oppdager Amerika, foreviget av Christian Krogh. Per-Mathias Høgmo gjenoppdager Spania, foreviget av AP Photo. Foto: AP/Scanpix
NORSKE EVENTYRERE: Leiv Eiriksson oppdager Amerika, foreviget av Christian Krogh. Per-Mathias Høgmo gjenoppdager Spania, foreviget av AP Photo. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mens AS fokuserer på nordmenn, snakker den aller største sportsavisa, Marca, om at Real Madrid er dømt til å vinne Champions League fordi de har Rosenborg i gruppa.

Både i 97/98- og i 99/2000-sesongen møtte Real Rosenborg i gruppespillet, og begge årene vant de Champions League-finalen. For å gjøre spanjolene enda sterkere i trua, kan Marca fortelle at Real også møtte Olympiakos disse to sesongene, som de også er i gruppe med denne sesongen.

Marca opplyser at norske lag har fire tap på fire forsøk på Santiago Bernabéu. Rosenborg tapte 4-1 og 3-1 de to foregående gangene, Molde tapte 4-1 i 1999, mens Moss ble slått 3-0 i 1988. En fattig trøst for oss nordmenn er at sveitiske lag har tapt ni av ni forsøk.

4-4-2?

Avisa El Mundo tror Rosenborg kommer til å spille 4-4-2, med Daniel Braaten som venstreving, Roar Strand på høyre og med Thorstein Helstad og Øyvind Storflor på topp, slik at oppstillingen blir: E. Johnsen - Basma, Kvarme, Riseth, Dorsin - Strand, Skjelbred, Solli, Braaten - Helstad, Storflor.

Den samme avisa tror Real kommer til å spille 4-3-1-2 med følgende oppstilling: Casillas - Diogo, Helguera, Woodgate, Roberto Carlos - Beckham, Pablo García, Zidane - Baptista - Robinho, Raúl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer