Spania er verdens beste takket være England

Mener landslagssjefen, som nå vil ta to Brasil-rekorder.

PÅ REKORDJAKT: Fernando Torres har her scoret mot New Zealand. Nå nærmer det spanske landslaget seg to Brasil-rekorder. Foto: REUTERS
PÅ REKORDJAKT: Fernando Torres har her scoret mot New Zealand. Nå nærmer det spanske landslaget seg to Brasil-rekorder. Foto: REUTERSVis mer

|||• Direkte 16.00: Spania - Irak

(Dagbladet.no) Det spanske landslaget har toppet FIFA-rankingen i ett år, etter at de i fjor sommer ble europamestere i Wien.

Nå jakter spanjolene på to Brasil-rekorder.

Det er ingen tvil om at Spania er verdens beste landslag for tida. De er totalt overlegne i kvalifiseringsgruppa til VM og har full pott etter seks kamper.

Landslagssjef Vicente Del Bosque mener de ikke hadde vært der de er i dag, om det ikke hadde vært for England og Premier League.

Seks i England
- Det har løftet oss at spillerne reiser utenlands, og da spesielt til England. Seks av spillerne i troppen vår er der nå, og å spille i England har løftet dem, sier Del Bosque ifølge Reuters.

Fernando Torres scoret tre da Spania banket New Zealand 5-0 i den første kampen av Prøve-VM i Sør-Afrika. Måljegeren har fire landsmenn som lagkamerater i Liverpool: José Reina, Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso og Albert Reira. Spanskeklubben har selvfølgelig også en manager fra vinlandet, Rafael Benitez.

Den sjette spanjolen i Premier League er Arsenals Cesc Fabregas, og i tillegg har Barcelonas Gerard Pique tidligere spilt for Manchester United.

ÉN AV SEKS PREMIER LEAUGE-SPILLERE: Cesc Fabregas spiller i Arsenal, resten av spanjolengelskmennene er i Liverpool. Foto: AP
ÉN AV SEKS PREMIER LEAUGE-SPILLERE: Cesc Fabregas spiller i Arsenal, resten av spanjolengelskmennene er i Liverpool. Foto: AP Vis mer

- For 40-50 år siden spilte Spania ganske engelsk, men slik er det ikke lenger. I stedet har spillerne våre gått en god skole i England og andre land. De er bedre taktisk, har vokst som mennesker og blitt mer modne. Alt dette er svært viktig for landslaget vårt, sier Del Bosque.

Rekorder for fall
Dersom Spania slår Irak i kveld vil de tangere seiersrekka til Brasil og Frankrike. Begge har landslagsrekorden på 14 seire på rad. Og spanjolene bør klare å sette en ny rekord også, med tanke på at de møter Sør-Afrika i neste kamp.

Med seier i disse to kampene vil de også tangere verdensrekorden til Brasil, som er på 35 kamper på rad uten tap. Brasilianerne klarte denne bragden mellom 1993 og 1996, og den er nå definitivt innen rekkevidde for rødtrøyene.

Spania har ikke tapt en kamp siden de røyk 1-0 for Romania i en treningskamp i november 2006. Siden har de vunnet 31 kamper og spilt uavgjort to ganger.

- Det er klart det er ekstra motvierende å kunne havne på samme nivå som det Brasil-laget, sier Del Bosque ifølge AFP.

Han overtok etter Luis Aragones etter EM-triumfen i fjor sommer og har en rein seiersrekke på 11 kamper å vise til. Spanske lag har alltid hevdet seg på klubbnivå, men landslagets tittel for ett år siden var den første siden EM-gullet i 1964.

- Det har alltid vært et dynasti av spanske klubber som har hevdet seg i Europa, men i mange år klarte ikke landslaget å følge etter. Nå ser vi resultatene av programmer som ble satt i gang på grasrotnivå og vi har fått fram en fantastisk generasjon, sier landslagssjefen.

TAKKER FOR BIDRAGET: Spania-trener Vicente Del Bosque mener de ikke hadde vært så gode om det ikke var for Premier League. Foto: AFP
TAKKER FOR BIDRAGET: Spania-trener Vicente Del Bosque mener de ikke hadde vært så gode om det ikke var for Premier League. Foto: AFP Vis mer