Spania frykter skitne triks

Spanias fotballforbund frykter at Norge med vilje vil ødelegge Ullevaal-gresset ved å skru av undervarmen, skriver sportsavisen AS.

Avisen hevder at Spanias landslagssjef Inaki Saez og forbundsledelsen tror at Norges Fotballforbund vil prøve å gjøre gressmatten på Ullevaal så dårlig som mulig fordi det vil øke Norges sjanser til å slå Spania.

AS gjengir ingen direkte sitater, men skriver at Saez og forbundsledelsen «mistenker» Norge for å planlegge å skru av undervarmen for å gjøre banen dårligere. Mistanken er ifølge avisen styrket ved at Nils Johan Semb skal ha flyttet Norges trening tirsdag fra kveldstid til midt på dagen.

Norge trener på Ullevaal klokka 12.00 dagen før kamp, slik laget alltid gjør.

- Onsdag kveld ventes det å bli fire kuldegrader og i verste fall snø. Om nordmennene ikke slår på undervarmen, kan banen forvandles til gjørme. Det vil gavne Norges langpasningsstil og slett ikke det tekniske og spillende spanske laget, skriver avisen.

Konspirasjonsteorien går ut på at Norge trener på godt underlag tirsdag, at varmen slås av, og at Spanias kveldstrening tirsdag skal bidra til å ødelegge gresset slik at banen blir en potetåker til onsdag.

Sannsynligvis er det Nils Johan Sembs fleip fra søndag som er kommet spanierne for øre.

- Jeg ringte banemesteren på Ullevaal og sa han skulle sprøyte banen og slå av varmen, sa Semb da med et stort flir som fortalte alle at det var bare spøk. Men i Spania ler de ikke...

(NTB)