DOMINANSEN OVER? Før skjebnekampen mot Chile i kveld frykter Spania nok en ydmykelse og VM-exit i gruppespillet. Her er keeper Iker Casillas nede for telling etter ett av de fem målene han slapp inn mot Nederland forrige fredag.Foto: AP /Christophe Ena/ NTB Scanpix
DOMINANSEN OVER? Før skjebnekampen mot Chile i kveld frykter Spania nok en ydmykelse og VM-exit i gruppespillet. Her er keeper Iker Casillas nede for telling etter ett av de fem målene han slapp inn mot Nederland forrige fredag.Foto: AP /Christophe Ena/ NTB ScanpixVis mer

Spania frykter total VM-ydmykelse

- Dette er slutten på en æra.

I Spania er ikke troen på egne fotballhelter like stor lenger. Mange snakker om slutten på en æra i oppladningen til den viktige VM-kampen mot Chile.

Nederlands 5-1-overkjørsel i åpningskampen rystet Spania i grunnvollene. Fra å være en suveren tittelgrossist med rent bord i de tre siste mesterskapene, forsvant optimismen blant mange spanjoler over natten etter den nederlandske nedsablingen.

- Så hvordan skal Spania komme tilbake etter et massiv slag som dette? Spania er ikke vant til å slippe inn fem mål, sa Argentina-legenden Diego Maradona til TV-kanalen TeleSUR.

Det stygge tapet gjør at Spania risikerer å ryke ut allerede i gruppespillet.

- Jeg har et inntrykk av at dette er slutten på en æra. Seierssyklusen er over, mener sportsanker Javier Gómez i TV-kanalen La Sexta.

Ikke imponert Han tror ikke Spania tar seg til kvartfinalen.

- Vi er vitne til slutten på en fotballmodell. «Tiki taka» blir presset av en raskere og mer fysisk stil, sier Gómez til nyhetsbyrået AFP.

- Mot Chile vil de kanskje klare å ta kontrollen, men det blir veldig vanskelig. Chile er et meget godt disiplinært lag. I tillegg er de fryktløse og veldig fysiske i angrepene sine.

Madrid-studenten Yoel Plaza er ikke imponert over måten Vicente del Bosque har satt sammen VM-troppen på.

- Dette er et lag som lever i fortiden. Det finnes spillere som ikke ble valgt og som kunne gjort det bedre, klager Plaza.

Støtter Casillas Spanias veterankeeper Iker Casillas hadde en marerittkamp mot Nederland, men tross tabbene sine viser undersøkelser at det spanske folk støtter ham.

Ifølge avisen AS har 30.000 spanjoler svart at de ønsker at Casillas beholder keeperplassen, mens 18.200 stemte på David de Gea.

- Casillas er fortsatt verdsatt blant folk flest, men kommentatorene og ekspertene er mer tvilende sier AS-journalist Juan Jimenez.

Napoli-trener Rafael Benitez advarer dem som avskriver Spania for tidlig.

- Filosofien har gitt dem flere triumfer. Det skal man ikke glemme, og de bør ikke endre på alt bare på grunn av et tap. Spania må gå for seier og score mål, sier Benitez.

(NTB)