-  Spania går videre

Den spanske superstjernen Raul er sikker på at Portugal ryker ut av EM på søndag. Hovmodet kan stå for fall.

PORTO (Dagbladet): For Rauls pusling foran mål imponerte ingen på Stade do Bessa i går. Bortsett fra Morientes' iskalde besluttsomhet på 1- 0-scoringen, mistet Raul & Co helt hodet foran mål. At UEFA kåret Raul til banens beste etter kampen, var det få som skjønte noe av etter at han brant to klare sjanser. Til og med Raul selv undret seg litt.

-  Fortjente du virkelig bestemannspremien?

-  Kanskje litt, svarte han kort, mutt og kryptisk, før han utdypet.

-  Å vinne kamper her i EM beror ikke på enkeltspilleres talent og ferdigheter. Laget må spille bra. Og det synes jeg vi gjorde i dag. Men Hellas var fysisk sterke, og spilte perfekt taktisk. Uavgjort var et rettferdig resultat til slutt.

-  Går videre

For Raul var tydelig imponert over de hardtkjempende grekerne.

-  De er et meget bra lag, og jeg er sikker på at de går videre til kvartfinalen sammen med Spania. Vi møter Portugal i en meget vanskelig kamp, men jeg tror selvsagt at vi kommer til å gå videre, sier han.

Og vet at han erter på seg en hel nabonasjon. Med nyvunnet portugisisk selvtillit, skal den spanske kapteinen og hans kamerater få kjørt seg mot Figo & co i søndagens skjebnekamp. Det eneste som virker sikkert er at enten Spania eller Portugal ryker ut. Hellas møter allerede utslåtte russere, og greier seg med uavgjort. Den spanske treneren, Inaki Saez, innrømmet at flere av spillerne sviktet foran målet i det avgjørende øyeblikket.

-  Vi skapte masse sjanser, og laginnsatsen var bra. Men jeg vil ikke skylde på én enkelt spiller for at vi ikke vinner. Det var flere som kunne ha avgjort, sier Saez.

Han må også unnvære midtstopper Carlos Marchena i skjebnekampen. Klippen fikk sitt andre gule kort, og soner karantene.

-  Ikke Brasil

Hellas må også greie seg uten midtbanesliteren Gregorios Karagounis i kampen mot Russland. Men det svekker ikke laget så veldig mye.

-  Vi har en enorm sjanse til å gå videre i EM, og spillerne må gripe den med begge hender, sier Hellas-trener, Otto Rehhagel.

Hellas har fire poeng etter å ha møtt de to antatt beste lagene, men Rehhagel innrømmer at laget hans var heldig mot Spania.

-  Vi ønsket å spille med samme lidenskap som da vi slo Portugal, men guttene overdrev og pådro seg tre gule kort tidlig.

Da han fikk kritikk på pressekonferansen for at Hellas ikke gikk ofte nok i angrep, måtte tyskeren bare le oppgitt.

-  For guds skyld. Vi er ikke Brasil. Vi er Hellas, og vi må handle ut i fra det. Vi gjør så godt vi kan.

b> IMPONERTE IKKE: Rauls pusling foran mål imponerte ingen på Stade do Bessa i går.