Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania gjorde rent bord i Davis Cup-finalen

Forsvarte tittelen mot Tsjekkia.

MESTERE: Rafael Nadal og Juan Carlos Ferrero så lagkameratene sikre Davis Cup-seieren på hjemmebane i Barcelona i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina
MESTERE: Rafael Nadal og Juan Carlos Ferrero så lagkameratene sikre Davis Cup-seieren på hjemmebane i Barcelona i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina Vis mer

|||

Spania gjorde rent bord mot Tsjekkia på hjemmebane i årets Davis Cup-finale og forsvarte dermed tittelen fra i fjor.

Spanjolene trengte bare tre kamper på grusen i Barcelona for å avgjøre finaleserien, som spilles best av fem kamper. Ettersom både David Ferrer og Rafael Nadal vant sine singlekamper mot henholdsvis Radek Stepanek og Tomas Berdych fredag, var den tsjekkiske duoen avhengig av seier i lørdagens doublekamp.

Spanias Feliciano Lopez og Fernando Verdasco ville det imidlertid annerledes og vant i tre strake sett 7-6 (9-7), 7-5, 6-2 foran 16.000 tilskuere på Palau Sant Jordi.

Tittelen var Spanias fjerde i Davis Cup, og alle seirene i turneringen er kommet dette tiåret. Spania vant også finalen mot Australia på samme sted i 2000, mens USA ble for små i finalen i Sevilla i 2004. I fjor tok Spania sin første Davis Cup-tittel på bortebane da Argentina ble beseiret i finalen.

Spanjolene har vunnet 18 strake Davis Cup-oppgjør på hjemmebane, og 20 strake på grus. Det forrige tapet på favorittunderlaget kom hjemme mot Brasil i Lleida i 1999.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media