Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania hodestups ut av OL-turneringen

Forhåndsfavoritten gikk på nytt sjokktap.

TRIST SORTI: Spanias OL-lag var forsterket med EM-vinnerne Juan Mata (bildet), Jordi Alba og Javi Martinez og var blant gullfavorittene før turneringen. Nå reiser de imidlertid hjem etter gruppespillet. Foto: Scott Heppell/AP Photo/NTB scanpix
TRIST SORTI: Spanias OL-lag var forsterket med EM-vinnerne Juan Mata (bildet), Jordi Alba og Javi Martinez og var blant gullfavorittene før turneringen. Nå reiser de imidlertid hjem etter gruppespillet. Foto: Scott Heppell/AP Photo/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Spania - Honduras 0-1.

Det spanske OL-laget i fotball kom til London med et favorittstempel hvilende på sine skuldre, men reiser slukørede hjem allerede etter gruppespillet etter å ha gått på sitt andre, sensasjonelle tap i løpet av fire dager.

Torsdag ble Japan for sterke, søndag klarte aldri Luis Millas mannskap å reise seg etter at mannen med det svensk-klingende navnet, Jerry Bengtson, sendte Honduras i en tidlig ledelse på St. James Park i Newcastle.

SENSASJONELL SEIER: Mannen med det svensk-klingende navnet Jerry Bengtson sørget for at Honduras sensasjonelt sendte det spanske OL-laget ut av turneringen etter bare to kamper. Foto: GRAHAM STUART/AFP PHOTO/NTB scanpix
SENSASJONELL SEIER: Mannen med det svensk-klingende navnet Jerry Bengtson sørget for at Honduras sensasjonelt sendte det spanske OL-laget ut av turneringen etter bare to kamper. Foto: GRAHAM STUART/AFP PHOTO/NTB scanpix Vis mer

Sju minutter var spilt da Roger Espinoza slo et strøkent innlegg inn fra venstrekanten. I midten hadde Bengtson frigjort seg fra oppasser Jordi Alba, og fikk dermed små problemer med å overliste David De Gea fra fem-seks meter - hans tredje mål i turneringen.

Selv om spanjolene dominerte oppgjøret, klarte ikke Luis Millas unge mannskap å utvise den samme evnen til å avgjøre kamper som seniorlaget, selv med tre EM-vinnere fra tidligere i sommer - Jordi Alba, Javi Martinez og Juan Mata - på laget.

Dermed endte det med nok et 0-1 tap, og i og med at Japan slo Marokko i den andre kampen i gruppa, er spanjolene sjanseløse på avansement før den avsluttende kampen mot Marokko. Samtidig er turneringsfavoritten det eneste laget som ennå ikke har scoret mål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media