FLYVENDE HOLLENDER: Robin van Persie åpnet ballet for Nederland mot Spania med å levere en scoring etter et vakkert svalestup. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix
FLYVENDE HOLLENDER: Robin van Persie åpnet ballet for Nederland mot Spania med å levere en scoring etter et vakkert svalestup. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB ScanpixVis mer

Spania jakter revansje for ydmykelsen mot Nederland og van Persie i Salvador

Privatlandskamp.

(Dagbladet): Fredag den 13. juni i 2014 er limt til fotballelskeres hukommelse etter reprisen på VM-finalen fra 2010 allerede i den første gruppespillskampen i juni i fjor.

Nederland ville ha revansje etter at de måtte ta til takke med sølvet, etter å ha tapt for Spania i ekstraomgangene.

Og de oransjekledde sparte ikke på kruttet i Brasil i sommer.

Xabi Alonso ga Spania ledelsen fra straffemerket. Men det var raskt glemt da Robin van Persie utliknet etter en svalestup kun en flyvende hollender kan utføre - etterfulgt av en mislykket high-five med Louis van Gaal.

Ydmyket I den andre omgangen ga Arjen Robben Nederland ledelsen, før Stefan de Vrij økte til 3-1. Van Persie hadde mer på lager, og satte inn 4-1, før Arjen Robben avsluttet ballet og satte inn 5-1.

Den spanske ydmykelsen var komplett. De «Oranje» kunne ikke drømt om en bedre start på mesterskapet.

Nå er det Spanias tur til å kjempe for en revansje i Amsterdam, i kveldens privatlandskamp mot Guus Hiddinks menn.

Tørster ikke etter revansje Men Spanias landslagssjef Vicente del Bosque hevder det ikke er snakk om en slik kamp.

- Jeg tørster ikke etter revansje mot Nederland. Jeg ønsker meg en fin kamp, sier landslagssjefen.

- Nederland, som har vært på pallen i de to siste verdensmesterskapene, og Spania, som har dominert fotballen de senere årene, ser ut til å ha hatt en nedtur de siste månedene. Jeg erkjente etter VM at ikke alt har vært bra, men jeg ser gode kvaliteter i dette laget, og jeg tror vi er på riktig vei, sier del Bosque, ifølge spanske AS.

Den suksessrike treneren får ikke støtte fra venstrebacken Juan Bernat før gigantoppgjøret.

22-åringen var ikke med Spania til Brasil forrige sommer, men han er likevel tydelig på hva de spiller for i kveld.

- Etter 1-5-tapet søker vi revansje. Det er alltid et ønske om revansje etter en slik kamp, forklarer Bernat før tirsdagens oppgjør, ifølge AS.

Begge må reise seg I kveld må Nederland klare seg uten sine to hovedmenn fra kampen i Salvador i juni, siden både Arjen Robben og Robin van Persie er ute med skade, mens Spania må greie seg uten Diego Costa.

På hjemmebane i kveld har også de «Oranje» noe å bevise for publikum. Lørdag var de svært nær ved å gå på en pinlig smell mot Tyrkia i EM-kvalifiseringskampen, men Wesley Sneijder reddet ett poeng på overtid.

- Spania er alltid favoritter, de har masse erfaring. Jeg må gratulere dem med hva de har gjort de siste årene. I VM spilte de mye bedre enn Nederland, ingen trodde de ville tape før alt snudde i det 44. minuttet (van Persies utligning), sier en ydmyk Hiddink til beIN Sports før kampen.

Nederland har bare sju poeng etter fem kamper og ligger på tredjeplass i sin gruppe. De har seks poeng opp til Tsjekkia på topp.

Spania på sin side slo Ukraina 1-0 fredag og ligger som nummer to i sin gruppe - tre poeng bak Slovakia.

YDMYK: Guus Hiddink mener Spania er favoritter, selv om Nederland spiller på hjemmebane tirsdag kveld. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL
YDMYK: Guus Hiddink mener Spania er favoritter, selv om Nederland spiller på hjemmebane tirsdag kveld. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL Vis mer