Spania knust i Australia

Australia har statistikken på sin side og ser ut til å vinne finalen i Davis Cup mot Spania. I natt spilles de avgjørende kampene.

Australia spiller på hjemmebane i Melbourne Park. På andre siden av nettet kjemper Spania, men i dag tapte de doublekampen og dermed står det 2-1 til Australia etter tre kamper.

Makkerne Wayne Arthurs og Todd Woodbridge knuste Alex Corretja og Feliciano Lopez med settsifrene 6-3, 6-1, 6-3. Kampen var over etter bare 1 time og 34 minutter. Det er ikke hverdagskost på et så høyt nivå i internasjonal tennis. Rod Laver Arena kokte i jubelbrusen fra elleville publikummere.

Det er Todd Woodbridge som skal ha æren for seieren. Han har flere Wimbledon-titler i double og forehanden han brukte mot Feliciano Lopez i dag var nærmest dødelig. Spania hadde ikke en sjanse og de erkjente det selv etter kampen.

- De var fra en annen planet, sa Corretja på pressekonferansen etter kampen.

Statistisk sett vinner Australia davis Cup i år. Bare to ganger tidligere har et lag som ligger under og har tapt doublekampen vunnet hele turneringen til slutt. Det var Australia i 1977 og Russland i fjor. I natt spilles to singlekamper og Australia trenger bare å vinne en av dem for å vinne hele turneringen.