STORSPILTE: Andrés Iniesta fortsetter å imponere. Foto: Scanpix
STORSPILTE: Andrés Iniesta fortsetter å imponere. Foto: ScanpixVis mer

Spania knuste Tyrkia: - De sender et klart signal

Imponerte i Nice.

  • Spania - Tyrkia 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Hvis noen var i tvil om Spania var gode nok til å vinne EM før kveldens 3-0-seier over Tyrkia, er nok ikke det tilfellet nå lenger. Et bunnsolid spansk kollektiv ispedd tekniske finesser og et samspill i ypperste europaklasse ble for mye for hjelpeløse tyrkere. To scoringer av Alváro Morata og én av Nolito ble resultatet av det.

Den regjerende dobbeltmesteren er allerede klar for finalespillet, og ser ut til å ha alle muligheter til å ta landets tredje strake EM-tittel. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kommer imidlertid med en liten advarsel:

- Man skal ikke ta noe for gitt. Det er mange lag som har sett voldsomt imponerende ut i gruppespillet uten å komme til finalen, minner Alsaker om.

- Sender et klart signal

TV 2-profilen lot seg likevel imponere av prestasjonene til typer som Morata, Nolito og ikke minst Andrés Iniesta. Ballvirtuosen spilte nok en praktfull kamp for et spansk lag som motstanderne har all mulig grunn til å frykte.

- De sender et klart signal. De skal være gode de som skal frata dette laget en tredje tittel, sier Alsaker, noe ekspertkollega Petter Myhre er enig i.

- De ser ut som Spania. De ser ut som spanjolene har gjort i mange, mange sesonger.

Ikke tapt på 12 år

Som mot Tsjekkia i åpningsmatchen, holdt Spania nullen mot Tyrkia. Den overlegne seieren betyr også at spanjolene ikke har tapt en EM-kamp siden 2004. 14 oppgjør har nå gått siden sist gang rødtrøyene ikke tok ett eller tre poeng.

- Det er nok det beste laget og den beste prestasjonen jeg har sett hittil, men det var et svakt Tyrkia, sier TV 2-ekspert Steffen Iversen.

Neste utfordring som venter er Kroatia. Tirsdagens møte blir en ren puljefinale mellom de to ballsikre lagene. Utfallet vil avgjøre hvem de møter i 8-delsfinalen, men begge er uansett sikret avansement.

Tsjekkia har også muligheten til å gå videre som en av EMs fire beste treere. For å klare det må de slå Tyrkia som også har en teoretisk sjanse til å spille 8-delsfinale.