Spania-marerittet fortsetter for Norge

16 strake kamper uten seier mot spanjolene.

Bodø  20190615.
Magnus Jøndal under kampen mellom Norge-Spania i Bodø Spektrum.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bodø 20190615. Magnus Jøndal under kampen mellom Norge-Spania i Bodø Spektrum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge gikk på sitt annet tap for Spania i EHFs Euro Cup og dermed måtte ta til takke med annenplassen i gruppen. Det ble 30-31-tap i Bodø lørdag.

Landslagsveteran Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer med sine ti fulltreffere.

- Bjarte er evig ung. Det er egentlig bare positivt å si om ham. Jeg vil i hvert fall ha ham med så lenge han er aktuell for spill, sa landslagssjef Christian Berge til TV 2 om håndballveteranen som debuterte på landslaget i 2002.

- Vi hadde lyst til å vinne. Ikke noe tvil om, men det er vanskelig å spille mot spanjolene. De er både smarte og sleipe, men nå skal det bli godt med ferie, sa 37 år gamle Myrhol.

Christian Berge og hans norske mannskap brukte kampen mot Spania for å teste ut en del forsvarsvarianter med tanke på kommende EM på hjemmebane i januar neste år.

De kom under med to mål tidlig, men etter 20 minutter var Norge i føringen med to mål.

Deretter slapp Norge seg litt nedpå, slik at de regjerende europamesterne fikk utlignet til 15-15 etter den første halvtimen.

Lagene fulgte hverandre etter pausen fram til 19-19 før spanjolene stakk ifra med to. Nordmennene klarte aldri å komme à jour.

Nå har lagene møttes 16 ganger siden siste norske seier, og det er blitt 15 seire til Spania og en uavgjort. Det er hele 22 år siden Norge slo Spania i en håndballkamp for menn.