Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania-marerittet fortsetter

Sander Sagosen satt på tribunen da de norske håndballgutta fikk en ny Spania-smell. Det ble 27-28-tap i Danmark torsdag.

Århus, Danmark 20191024. 
Landslagssjef Christian Berge under kampen mellom Norge-Spania.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Århus, Danmark 20191024. Landslagssjef Christian Berge under kampen mellom Norge-Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dermed er det 18 strake kamper mot spanjolene uten seier, og bare én gang i den perioden har Norge unngått tap. Ikke siden april 1997 (28-25) er Spania slått.

Eivind Tangen hadde sjansen til å utligne i siste sekund, men skuddet hans ble reddet av Spanias keeper.

Torsdagen i Ceres-arena ble en kamp der landslagstrener Christian Berge benyttet muligheten til å teste ut ting. Flere spillere uten mye landslagserfaring fikk prøve seg i perioder.

Norge ledet til pause, men Spania rykket fra ganske tidlig i 2.-omgangen. Det sto blant annet 21-25.

Gøran Johannessen var Norges bestemann med flere scoringer.

På tribunen

I tillegg til Sagosen sto førstekeeper Torbjørn Bergerud og Magnus Abelvik Rød over. Begge har hatt mye kampbelastning i Flensburg-Handewitt i det siste. Trolig er duoen med i kampen lørdag. Den går i Aalborg mot enten Frankrike eller Danmark.

TOPPTRENT: Den tidligere håndballspilleren Frank Løke gikk fra å være 115 kilo og dvask til å trene tre timer om dagen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Sagosen kommer ikke til å være med der selv om han de siste dagene har trent tilnærmet for fullt med landslaget. Han pådro seg en skade for noen uker siden og har ikke spilt kamp siden.

En annen internasjonal profil, Kent Robin Tønnesen, er ikke med i troppen denne gangen. Han spiller sannsynligvis for Veszprém i løpet av en uke eller to. Han har slitt litt med en fot i det siste.

Lite tid

Det er ikke mye tid til forberedelser før EM-sluttspillet. Rett over nyttår samles den norske troppen. Så venter noen treningsdager og en turnering i Frankrike før mesterskapsstart.

Norge spiller sin gruppe i Trondheim og møter Bosnia-Hercegovina, Portugal og Frankrike.

De tre beste går til hovedrunden i Malmö. Der venter fire nye kamper, trolig blant annet mot Sverige og Danmark. Veien mot semifinale blir altså svært tøff for Norge.

De norske håndballgutta har tapt finalen i de to siste VM og fikk fjerde- og sjuendeplass EM i 2016 0g 2018.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media