KJEMPER OM GULLET: Spania slo Slovenia 26-22 og er klar for finalen i håndball-VM for menn. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix
KJEMPER OM GULLET: Spania slo Slovenia 26-22 og er klar for finalen i håndball-VM for menn. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpixVis mer

Spania mot Danmark i finalen i håndball-VM

Slovenia intet hinder for vertsnasjonen i semien.

Intet later til å stoppe Danmarks beste håndballmenn. Mot favoritt Kroatia i semifinalen ble det seier 30-24 og jubel for VM-finaleplass fredag.

Danmark er med det i VM-finalen for annen gang på rad. For to år siden ble det sølv (tap for Frankrike) i Sverige. I fjor ble det EM-gull.

Søndag står «bare» Spania i veien for å ta steget helt til topps.

Nederlagstippede dansker fikk en forrykende start på kampen og kom raskt foran 6-1 da 10 minutter var spilt. Kroatia kom etter hvert mer med i kampen, og til pause var danskene foran med 14-11.

Men kroatene greide aldri helt å utfordre Danmarks ledelse, og mot slutten var danskene fullstendig overlegne.

Som ventet blir vertsnasjonen Spania finalemotstander etter fredagens 26-22-seier over Slovenia.

Det spanske laget hadde god kontroll i semifinalen og slapp å streve for finalebilletten. Slovenerne ga god motstand en stund og lå bare under med ett mål til pause. Da ledet spanjolene 13-12.

Men Slovenia klarte bare å score tre mål på de 23 første minuttene i annen omgang. Dermed fikk Spania en enkel jobb med å styre inn seieren i Barcelona.

Spania er i sin første finale i et større mesterskap siden 2006.

Danmark har to VM-sølv fra før (2011 og 1967), mens Spania ble verdensmester i 2005.

(NTB)