Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania risikerer tøff rasisme-straff

Spania risikerer å måtte spille landskamper for tomme tribuner etter publikums rasististhets under kampen mot England onsdag.

Det antyder Jim Boyce, som er president i Irlands fotballforbund og medlem i FIFA-komiteen som skal ta stilling til straffereaksjoner etter publikums oppførsel på Santiago Bernabeu.

- Ropene og apelydene var kvalmende. Det er bra at Spanias fotballforbund har bedt om unnskyldning, men noe må gjøres. Folk som driver med slikt bryr seg ikke om bøter. Rasismen er på vei tilbake i mange land, og vi må statuere et eksempel, selv om det betyr at publikum mister noen kamper, sier Boyce til avisen Mail on Sunday.

Ashley Cole, en av Englands spillere som ble utsatt for apelyser og rasistiske tilrop, sier til News of the World at han mener Spanias landslagssjef Luis Aragones er ansvarlig og bør få sparken.

- I mine øyne var det Aragones som startet det hele. Etter hans uttalelser overrasket ikke publikums oppførsel meg. Han har heller ikke fordømt det. Det må være fordi han godtar publikums oppførsel, og da bør de bli kvitt ham.

Aragones skapte storm da han på en landslagstrening refererte til Arsenal-spilleren Thierry Henry som en «svart dritt». Cole, som er klubbkamerat av Henry, havnet i klammeri med Aragones under kampen onsdag.

- Jeg gikk for å hente ballen, og uten grunn dyttet han meg. Jeg ville ikke finne meg i det og dyttet tilbake. Det var dumt, og jeg burde ikke gjort det, men jeg ble rasende. Han sa ikke noe, men han hadde så mye sinne i ansiktet. Uttrykket hans var ondt, sier Cole.

FIFA-president Sepp Blatter uttalte søndag i et intervju at han ville støttet England dersom de hadde valgt å gå av banen som følge av provokasjonene fra publikum.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media