USTOPPELIGE? Spania det ikke med å innfri forventningene i et VM, og det blir vanskelig i år også. For i kveld virket de totalt utilnærmelige mot Polen. Foto: Alberto Saiz, AP/Scanpix
USTOPPELIGE? Spania det ikke med å innfri forventningene i et VM, og det blir vanskelig i år også. For i kveld virket de totalt utilnærmelige mot Polen. Foto: Alberto Saiz, AP/ScanpixVis mer

Spania rundjulte Polen i VM-generalprøven

Dyttet inn verdensstjerner fra Benken og vant 6-0.

|||
(Dagbladet): Spania - Polen 6-0. Spania kommer til VM i Sør-Afrika som regjerende europamestre og en av de store favorittene.

Og forventningene ble skrudd til ytterligere noen hakk etter oppvisningen mot Polen i Murcia i kveld.

GOD BENK: Pedro og Fernando Torres kom inn som innbyttere og scoret hvert sitt mål - og gjorde forarbeidet for hverandre. Foto: Juan Medina, Reuters/Scanpix
GOD BENK: Pedro og Fernando Torres kom inn som innbyttere og scoret hvert sitt mål - og gjorde forarbeidet for hverandre. Foto: Juan Medina, Reuters/Scanpix Vis mer

Det var ikke gått et kvarter før navnebrødrene David Villa og David Silva hadde sørget for 2-0-ledelse. Silva la på til 3-0 seks minutter etter pause.

Dermed var ledelsen såpass trygg at trener Vicente del Bosque slapp til reservene. Etter 55 minutter satte han inn Sergio Ramos, Jesus Navas og Cesc Fabregas.

Tre minutter seinere hadde Fabregas satt inn 4-0.

Torres kom inn og scoret Etter en drøy times spill vinket linjedommeren en meget tvilsom offside mot Spania. Da sto David Villa alene med ballen foran Manchester United-keeper Tomasz Kuszczak, og hadde neppe misbrukt den sjansen.

Villa måtte også finne seg i å bli byttet ut, men det er kanskje mulig å akseptere det når Fernando Torres står klar og tripper på sidelinja - klar for comeback etter kneoperasjon.

Spania rundjulte Polen i VM-generalprøven

Torres var på banen i ti minutter før han banket inn 5-0 etter en knallhard og presis pasning fra Pedro, som erstattet Barca-kompis Iniesta fem minutter før pause.

Pedro fikk selv sette punktum for målfesten med en nesten arrogant vakker lobb etter at Torres bare nesten klarte å lure Kuszczak.

Iniesta ut med strekk Det eneste lille skåret i den spanske gleden var at Andres Iniesta som nevnt gikk av banen før pause med en vond lårmuskel.

Men sportsdirektør Fernando Hierro sier til Reuters at det først og fremst var for å være på den sikre siden:

- Han har en liten strekk. Han er fin, det er ikke noe problem, sier Hierro.

Dagens startoppstilling - og benken - viser vel at det ikke er noen krise for Spania som lag om de så må klare seg uten Iniesta i åpningskampen mot Sveits onsdag om en uke.

Spania møter også Honduras og Chile i en gruppe de er gigantiske favoritter til å vinne. Så spørs det om de klarer å bryte VM-forbannelsen i cupspillet.

• Les Arve Fuglums VM-blogg: Spanias VM-forbannelse

• Spanias naboer Portugal slo Mosambik 3-0 i sin generalprøve i dag. Danny scoret det første og Hugo Almeida de to andre målene for Portugal.