Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania-sjefen advarer Real- og Barca-gutta

- Viktig at de ikke tar med kranglingen til landslaget.

VERDENS BESTE LAGKAMERATER? Disse elleve startet VM-finalen i fjor sommer der Spania slo Nederland. Etter VM ble David Villa (i midten foran) klar for Barcelona. På dette bildet er det dermed bare Villarreals venstreback Joan Capdevila (nummer tre fra høyre bak) som ikke spiller i enten Real eller Barca nå. Andres Iniesta sto over med skade, men de ni øvrige spilte skandalekampen onsdag. Foto: Christophe Simon, AFP/Scanpix
VERDENS BESTE LAGKAMERATER? Disse elleve startet VM-finalen i fjor sommer der Spania slo Nederland. Etter VM ble David Villa (i midten foran) klar for Barcelona. På dette bildet er det dermed bare Villarreals venstreback Joan Capdevila (nummer tre fra høyre bak) som ikke spiller i enten Real eller Barca nå. Andres Iniesta sto over med skade, men de ni øvrige spilte skandalekampen onsdag. Foto: Christophe Simon, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tenningsnivået mellom Barcelona og Real Madrid nærmer seg eksplosjonsfare.

Begge lag klager til Uefa etter en semifinale i Champions League som hadde alle ingredienser til å bli en drømmekamp, men som med unntak av noen vers fotballpoesi fra Lionel Messi, endte i en oppvisning i krangling, filming og stygt spill.

Landslagstrener Vicente del Bosque liker ikke det han ser om dagen.

- Jeg er bekymret over kranglingen mellom spillerne min under disse El Clasico-kampene, og håper den ikke finner veien til landslagsgarderoben, sa del Bosque i onsdagens utgave av sportsavisa Marca ifølge nyhetsbyrået AP.

Splittet landslag Del Bosque overtok landslaget etter at Luis Aragones hadde ledet Spania til landets første mesterskapstittel på 44 år i EM i 2008. To år seinere første han dem til VM-gull i Sør-Afrika.

I et land der regional tilhørighet i mange tilfeller har vært viktigere enn nasjonal, har det vært en utfordring å stable på beina et lag som ønsker å spille for et samlet Spania.

Og når Real Madrid og Barcelona barker sammen, er det ikke bare to fotballrivaler som møtes, det handler også om Katalonia mot kongens by og lag.

Det er en rivalisering del Bosque håper blir liggende igjen i klubblokalene neste gang han samler landslaget sitt, som må kvalifisere seg til EM selv om de er regjerende mestre.

- Gode relasjoner i garderoben er basisen for vår framtidige suksess, sier del Bosque.

Lett match i vente Om stemningen mellom Real og Barca skulle være ytterligere tilspisset etter tirsdagens returmøte på Camp Nou, kan landslagssjefen trøste seg med at han har god tid på seg til å mekle mellom partene.

Neste EM-kamp er først 6. september og på hjemmebane. Motstander Liechtenstein har åpnet gruppespillet svakt med fire strake tap, blant annet 0-4 hjemme mot Spania.

Spania har fem strake seirer og 15-5 i målforskjell.

Men innen 7. oktober bør harmonien være gjenopprettet. Da spiller Spania borte mot gruppetoer Tsjekkia.

GODT FOTBALLHODE: Men før neste landskamp må Vicente del Bosque også sørge for balansen i troppen som er full av Barca- og Real-stjerner. Foto: Marcelo del Pozo, Reuters/Scanpix
GODT FOTBALLHODE: Men før neste landskamp må Vicente del Bosque også sørge for balansen i troppen som er full av Barca- og Real-stjerner. Foto: Marcelo del Pozo, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media