Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania-sjefen mener et tosifret antall lag har potensial til å vinne EM

Spanias landslagssjef Vicente del Bosque mener gruppen av favoritter er større enn noen gang i årets EM-sluttspill.

DRØMMER OM TRIPPELEN: Spania-trener Vicente del Bosque håper å lede landet til sin tredje strake EM-tittel. Foto: Scanpix
DRØMMER OM TRIPPELEN: Spania-trener Vicente del Bosque håper å lede landet til sin tredje strake EM-tittel. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag EM-åpner Spania mot Tsjekkia i Toulouse. Mannskapet til Vicente del Bosque må finne seg i å være klar favoritt, men fiaskoen fra VM-sluttspillet i Brasil i 2014 ligger samtidig friskt i minnet hos mange.

Tap for Nederland og Chile sendte de regjerende mesterne hodestups ut i gruppespillet. Nå skal spanjolene gjenreise stoltheten i det som trolig blir landslagssjef del Bosques siste mesterskap i sjefsstolen.

Trenerveteranen er igjen forberedt på tøffe tak.

– Det er mange gode lag her, og antallet lag som aspirerer til tittelen har økt, sier han.

– Nå snakker vi ikke om bare seks eller åtte lag, men enda flere har sjansen, tilføyer 65-åringen.

Skryter av Frankrike

Eksperter og bookmakere er ikke like rause i sine anslag når favorittene skal pekes ut. Spania, Frankrike og Tyskland er gjengangere. Del Bosque samstemmer i hyllesten av vertsnasjonen.

– Når man ser på antall midtbanespillere og hvilke spisser som finnes i det franske laget, er de naturligvis én av favorittene, sier han.

– De har spillere på midtbanen med helt ekstraordinært potensial og en svært fornuftig landslagssjef. Han gjør en fenomenal jobb, sier del Bosque med henvisning til Didier Deschamps.

Deschamps var kaptein på det franske laget som løftet VM-trofeet sist Frankrike arrangerte et stort internasjonalt fotballmesterskap. Året var 1998.

Tre strake?

Mange krevde del Bosques avgang etter fiaskoen i Brasil for to år siden. 65-åringen ble imidlertid værende i jobben. Foran mandagens EM-åpning er forventningene til den meritterte landslagssjefens lag igjen stor, ikke minst som følge av de spanske klubbenes enorme dominans i europacupene denne sesongen.

Del Bosque ser ingen grunn til å forsøke å redusere trykket.

– Vi bør absolutt ikke sette noen grenser for hvor langt vi kan nå. Det går ikke an å si at vi er fornøyd med å nå semifinalen, for vi må ha mål om å gå til topps, sier han.

Spania har to strake EM-gull. Ingen har tidligere klart tre strake titler i EM eller VM.

– Vi snakker om idrett, og derfor er det umulig å si hvor langt vi kommer til å nå. Men vi må holde liv i drømmen om tre strake EM-titler, fastslår del Bosque.

Første skritt mot trippelen tas med seier mot Tsjekkia mandag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!