REISTE SEG: Spania opplevde å miste ledelsen i Litauen, men klarte å varte opp med finspillet selv på den elendige gressmatta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints Kalnins
REISTE SEG: Spania opplevde å miste ledelsen i Litauen, men klarte å varte opp med finspillet selv på den elendige gressmatta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints KalninsVis mer

Spania slapp med skrekken på litauisk jorde

Mistet ledelsen, men viste klasse mot slutten.

(Dagbladet): Litauen - Spania 1-3.

Spanjolene fryktet den håpløse banen i Litauen før kveldens EM-kvalikkamp, og fikk også mer problemer enn de kunne ønske seg på bortebane.

Det så bra ut da Xavi ga verdensmesterne ledelsen via et litauisk bein før pause, men da hjemmelaget utliknet med et strålende langskudd fra Marius Stankevicius kunne det fort blitt en vond kveld for de røde.

Stankevicius fikk drømmetreff fra 20 meter, og ballen suste ned i venstre hjørne bak Iker Casillas.

Vicente del Bosque svarte med å sette inn Juan Mata, og Mata var involvert da Spania heldig gjenvant ledelsen 20 minutter før slutt, og til slutt gjorde jobben skikkelig.

Valencia-angriperen slo et innlegg mot Fernando Llorente, men det var en snart fortvilet Tadas Kijanskas som klønete beinet ballen i eget nett.

All tvil ble fjernet 13 minutter senere, da Mata var sist på et vakkert Spania-angrep, og sørget for sluttresultatet 3-1.

Der og da viste spanjolene at det ikke trenger å være biljardfilt under støvlene for at de skal kunne varte opp med finspill.

Dermed er Spania fortsatt uten poengtap i gruppe I etter fem kamper, og er på god vei mot en sikker plass i EM-sluttspillet i Ukraina og Polen neste år.