SNYTT: Spania ropte på straffe da Jordan Pickford felte Rodrigo en snau halvtime før slutt. Foto: NTB/Scanpix
SNYTT: Spania ropte på straffe da Jordan Pickford felte Rodrigo en snau halvtime før slutt. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Spania - England

Spania snytt for straffe da England sjokkerte

Raheem Sterling & Co påførte Spania deres første hjemmetap i en tellende kamp siden 2003.

  • Spania - England 2-3 (0-3)

Sommerens fotball-VM ble skuffende for Spania, som røk ut i åttedelsfinalen mot vertsnasjon Russland, men i nyvinningen Nations League har verdensmesterne fra 2010 slått godt ifra seg.

Spanjolene åpnet med en sterk 2-1-seier borte mot England. Deretter knuste de VM-finalist Kroatia hele 6-0 på hjemmebane.

I kveld tok derimot engelskmennene revansje mot et Spania som ikke hadde tapt på hjemmebane i en tellende kamp siden 2003.

Snytt

Etter kampen var det straffesituasjonen som oppstod i det 63. spilleminuttet alle snakket om.

Jordan Pickford var ubesluttsom med ballen i beina, og Valencia-spiss Rodrigo stjal kula. Everton-keeperen tok flere gode tak rundt overkroppen til Rodrigo, og fikk deretter taklet ballen ut over linja.

Spanjolene ropte febrilsk på straffespark, men ble ikke hørt av hoveddommer Szymon Marciniak.

I TV 2s studio etter kampslutt, var engelskmannen Trevor Morley den eneste som ikke mente det var straffe. Både programleder Jon H. Børrestad og ekspert Mina Finstad Berg var klar i sin tale, og fikk støtte av både Svein Erik Edvardsen og Lars Tjærnås på Twitter:

Også tidligere England-kaptein Terry Butcher mente situasjonen skulle resultert i straffe, og sa dette på BBC:

- De spanske spillerne kan ikke tro at det ikke er straffe, fansen kan ikke tro det, og jeg kan heller ikke tro det. England er heldige der.

Sterling-show

Til tross for straffesituasjonen, og ei sein redusering, leverte England en knallsterk prestasjon i Sevilla. Etter første omgang ledet Gareth Southgates menn sensasjonelle 3-0 borte mot spanjolene.

Raheem Sterling, som ikke hadde scoret for landslaget siden 9. oktober 2015, åpnet den engelske målfesten kvarteret ut i kampen.

Etter en halvtime spilt økte Marcus Rashford til 2-0 etter å ha overlistet Manchester United-lagkamerat David de Gea i Spania-målet.

Sju minutter før pause la Sterling på til 3-0 med sitt andre mål for kvelden.

- Angrepstreeren har gitt Spania så mange problemer. Sterling og Kane har vært utrolige, og Rashford er glasuren på kaka. England har vært briljante, sier Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

I det 57. minutt ble Borussia Dortmund-spiss Paco Alcacer byttet inn for Spania.

25-åringen, som har scoret elleville ni mål for klubb og landslag i løpet av 244 spilleminutter, brukte bare to minutter på å redusere for Spania.

Alcacer, som er lånt ut av Barcelona, stanget inn 1-3 etter et hjørnespark.

Etter den nevnte straffesituasjonen var det Spania som presset på og hadde flere enorme sjanser til å redusere. Reduseringa kom til slutt ved Sergio Ramos, som sørget 2-3 dypt inne på overtiden, men da var tapet allerede et faktum.

England står dermed med fire poeng, mens Spania fortsatt topper gruppe fire i Nations Leagues øverste nivå.