ddFoto: Reuters / Darren Staples
ddFoto: Reuters / Darren StaplesVis mer

Spania stanget og stanget i den engelske forsvarsmuren

Lampard matchvinner på Wembley.

(Dagbladet): • England - Spania 1-0

Få levnet England noen sjanser mot regjerende EM- og VM-mestere Spania på Wembley.

Men Fabio Capello, som hadde droppet sin egen sønns bryllup for å være på sidelinja, hadde forberedt England-laget godt. Til tross for å ha dominert ballinnhavet fullstendig stanget Spania i den engelske forsvarsmuren gang på gang.

- Vi har slått et stort fotballag, men vi kommer ikke til ta av. Spillet vårt er ikke der vi vil at det skal være ennå, sa matchvinner Frank Lampard.

90. landskamp Etter en tam første omgang, der ingen av lagene skapte noe særlig med muligheter, sendte Frank Lampard vertene i ledelsen etter fem spilte minutter.

Darren Bent headet et frispark i stolpen, og ballen ble liggende på linja slik at Lampard enkelt kunne sende ballen i mål i sin 90. landskamp.

England la seg enda dypere, og frustrerte de ballsikre spanjolene som bare unntaksvis klarte å spille seg til store muligheter. Nærmest kom David Villa som traff stolpen med et volleyskudd fra drøye tyve meter.

Nesten for Fabregas Cesc Fabregas hadde også to store muligheter i sluttminuttene, men det ville seg ikke for Spania og England gikk til slutt seirende ut av bataljen.

FRUSTRERTE: Spania-spillerne ble frustrerte utover i kampen. Foto: AP Photo / Bogdan Maran / Scanpix
FRUSTRERTE: Spania-spillerne ble frustrerte utover i kampen. Foto: AP Photo / Bogdan Maran / Scanpix Vis mer

Det var Spania sitt fjerde tap på sine siste seks treningskamper på bortebane.

- Jeg synes ikke dette tapet var tungt. Laget la inn den innsatsen de kunne, de spilte god fotball og kontrollerte kampen. Vi manglet bare litt av gnisten på den avgjørende delen av banen, sa Spania-trener Vicente Del Bosque

Sist gang England slo en regjerende verdensmester var i en 3-1-seier hjemme mot Argentina i mai 1980, ifølge Infostrada.

TANGERTE REKORD: Iker Casillas tangerte Andoni Zubizarretas rekord på 126 kamper for det spanske landslaget. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk
TANGERTE REKORD: Iker Casillas tangerte Andoni Zubizarretas rekord på 126 kamper for det spanske landslaget. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk Vis mer