<b>FÅR STØTTE:</b> David De Gea. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
<b>FÅR STØTTE:</b> David De Gea. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB ScanpixVis mer

Spania står bak David de Gea til tross for alvorlige anklager

Spania-profilen Sergio Ramos tar David de Gea i forsvar.

Spania er på jakt etter sin tredje strake EM-triumf, noe som i så fall blir ny rekord. Mandag spiller de åpningskamp mot Tsjekkia i gruppe D, men forberedelsene har blitt overskygget av rapporter om at David de Gea har arrangert en fest hvor to jenter skal ha blitt tvunget til å ha sex med to fotballspillere.

United-keeperen har gått ut i mediene og sagt at anklagene er «løgn» ment for å sverte ryktet hans.

Kjemper med Casillas

Søndag fortalte Real Madrid-stopper og Spania-lagkamerat, Sergio Ramos, at laget står bak keeperen som kjemper om en startplass med veteranen Iker Casillas.

- Selvfølgelig var det ikke hyggelige nyheter å få om en av våre lagkamerater, men han har all vår støtte, sier Ramos.

Spania-trener Vicente del Bosque venter til mandag med å offentliggjøre hvem av De Gea og Casillas som starter i mål mot Tsjekkia, men det er flere som spekulerer i at en eventuell vraking av de Gea vil være en direkte konsekvens av anklagene. Dersom 25-åringen får starte, kan det være et signal om at også støtteapparatet står bak keeperen.

- Vant til suksess

- Det er en flott atmosfære i laget, og vi gir vår støtte til en spiller som trenger det, sier Ramos, som ikke kommer til å ta lett på mandagens motstander.

- Vi har hatt en lang periode med suksess, og derfor er folk vant til at vi vinner. Men i fotball kan man ikke alltid vinne. Vi skal gjøre vårt beste, og vi vil holde hodet høyt uansett resultat, påpeker 30-åringen.

- Tsjekkia er et veldig komplett og velorganisert lag. De er også gode på dødballer, så det er et lag å se opp for, sier Del Bosque.

(NTB)