ANKLAGER: David de Gea blir i spansk presse anklaget for å være involvert i en sexskandale. Foto: AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
ANKLAGER: David de Gea blir i spansk presse anklaget for å være involvert i en sexskandale. Foto: AFP PHOTO / CURTO DE LA TORREVis mer

Spania-stjerna dras inn i sex-skandale rett før EM

David de Gea.

(Dagbladet): Den spanske landslagsspilleren og Manchester United-målvakten David de Gea (25) dras inn i en sexskandale bare dager før Spanias EM-åpning.

Ifølge avisa El Diario er det et politibeskyttet vitne som hevder De Gea og fotballspilleren Iker Muniain (Athletic Bilbao) er involvert i en sak der ei prostituert kvinne er blitt utsatt for handlinger mot sin vilje.

Mellommann

Hendelsen skal ha skjedd tilbake i 2012. Da var begge spillerne en del av U21-landslaget til Spania. De Gea nevnes å ha en kobling som mellommann i saken.

Anklagene fra vitnet kom i forbindelse med rettssak mot en mann som allerede er dømt for menneskehandel.

Ifølge avisa skal det være beviser på at United-keeperen har organisert møter, via apptjenesten «Whatsapp», mellom menneskehandlere og fotballspillere.

- Sendt hjem

Spania spiller for øvrig sin første EM-kamp mot Tsjekkia mandag.

- Neppe ideelt for de Gea i forkant av potensiell mesterskapdebut.. skriver Viasats fotballekspert Petter Veland på Twitter.

Flere spanske aviser spekulerer i om - og hvordan - de alvorlige anklagene påvirker landslagsplassen til de Gea som er Spanias førstekeeper. Ifølge britiske The Sun er De Gea sendt hjem og kastet ut av EM-troppen, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Den spanske avisa El Confidencial skriver at Real Madrid-spilleren Francisco Román Alarcón Suárez, bedre kjent som «Isco», også har en rolle i saken.