EXIT: Carmen Martin og Spania reiser hjem fra VM, og hun lot seg bare imponere av keeper Katrine Lunde i går. Foto: NTB Scanpix
EXIT: Carmen Martin og Spania reiser hjem fra VM, og hun lot seg bare imponere av keeper Katrine Lunde i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge - Spania i håndball:

Spania-stjerne langer ut mot
Norge: - De imponerte ingen

Spanjolene reiser hjem fra VM - men uten å rose sine overkvinner.

LEIPZIG (Dagbladet): Norge vant komfortabelt mot Spania i 8-delsfinalen i håndball-VM i går, selv om det var få som fikk det med seg kampen ringside.

Uansett: Den spanske stjernekanten Carmen Martin var ikke imponert av det norske laget.

Hun mener det var én enkeltspiller som avgjorde:

- Jeg synes ikke Norge var det beste laget.... De har Katrine Lunde i mål som er i superform. Det har skjedd etter at hun kom til Norge (fra russiske Rostov-don). Hun var helt fantastisk og avgjorde kampen. Ellers var det helt jevnt, sier Martin til Dagbladet i pressesonen etter kampen.

- Hurtig

Norge er kjent for sitt hurtige ankomstspill og lynraske kontringer. Mot Spania var det derimot et litt roligere norsk lag som møtte til kamp. Likevel viste håndballjentene styrke og tok seieren.

- Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Jeg har sett Norge mye raskere enn dette, men det var likevel nok til at vi ikke hang med, sier Carmen Martin, som satte tre mål i går.

Spanjolene havnet bakpå fra start, men yppet seg rundt midtveis i kampen og lå bare to mål etter. I de siste ti minuttene var Norge overlegne.

- Vi gikk tomme for krefter og falt litt sammen. Vi visste at vi ville gå videre fra gruppespillet, men ante ikke hvilket nummer vi ville bli. Nå i sluttspillet er det annerledes, og vinn eller forsvinn. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin.

- Ekstra skjerpet

De norske håndballjentene spiller kvartfinale mot Russland onsdag kveld. To av banens giganter i går var Nora Mørk med 11 scoringer og keeper Katrine Lunde.

- Vi går hardt ut og får et tidlig grep om kampen. Jeg er fornøyd med straffeskytingen, sier Mørk.

Katrine Lunde forteller:

- Jeg synes det går bra. Vi er gode når vi er gode - og vi må være ekstra skjerpet framover, sier Lunde til Dagbladet.

Lunde sto fram med flere fine redninger og har gjennom hele VM vist at hun er i superform.

- Jeg er fornøyd med andre omgang. Jeg var litt passiv før pause, men det ble likevel noen gode redninger. Vi blir bedre og bedre som lag og jobbet fantastisk, sier Lunde.

Kvartfinalen onsdag går i Magdeburg der russerne også spilte åttedelskampen sin. I en eventuell semifinale venter enten Nederland eller overraskelsen Tsjekkia. Men første test er sterke Russland.

Russland slo Sør-Korea etter stor dramatikk i 8-delsfinalen mandag. Russerne vant 36-35 etter ekstraomganger.

Kvartfinaler i VM:

Sverige - Danmark, Frankrike - Montenegro

og

Norge - Russland, Nederland - Tsjekkia.