Spania-troppen jublet for Øvrebø

Overdøvet Fabregas på pressekonferanse.

INNSBRUCK (Dagbladet.no): Carlos Marchena, Cesc Fabregas og Marcos Senna holdt en oppvisning i høflighetsfraser under kveldens pressekonferanse foran møtet med Sverige i morgen.

Fabregas var for tredje gang i ferd med å forklare pressen at han var klar for å gjør sitt beste for laget når han fikk sjansen - fra start eller fra benken.

Plutselig ble han avbrutt av et voldsomt rabalder utenfor det provisoriske pressesenteret utenfor Tivoli Neu Stadion.

- Romania-fans

Uefas mediekontakt for det spanske laget, Borja Bilbao, beklaget og forklarte at resten av de spanske spillerne fulgte kampen mellom Italia og Romania.

- De er Romania-supportere, forklarte han diplomatisk til det internasjonale mediekorpset.

Det som skjedde, var selvsagt at Tom Henning Øvrebø dømte straffe til Romania, og spanjolene jublet over erkerivalenes ulykke.

Akkurat da passerte den spanske troppen gjennom intervjusonen utenfor pressesenteret, der kampen ble vist på TV.

Spania-troppen jublet for Øvrebø

Nytt brøl

Cesc Fabregas, som kom inn som innbytter og scoret mot Russland, fortsatte å snakke om at laget som startet gjorde det bra.

Og nå trakk han bare på smilebåndet og snakket over den høylydte skuffelsen på den andre siden av veggen.

Gianluigi Buffon hadde reddet straffen fra Adrian Mutu.

Resten av pressekonferansen gikk stort sett med på å skryte av svenskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi vet fra tidligere kamper mot Sverige hvor bra de er i forsvar og på midtbanen. Vi må ligge tett på angriperne, ellers kan de slå til, sier Carlos Marchena.

Ydmyke spanjoler

Respekten for Henke og Zlatan er naturligvis stor i den spanske troppen.

STRAFFE: Her røsker Christian Panucci ned rumenske Daniel Niculae. Tom Henning Øvrebø dømte korrekt straffe til vill jubel fra italienernes spanske erkerivaler. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
STRAFFE: Her røsker Christian Panucci ned rumenske Daniel Niculae. Tom Henning Øvrebø dømte korrekt straffe til vill jubel fra italienernes spanske erkerivaler. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix Vis mer

- Vi har sett dem på video. Vi skal forsøke å stoppe dem så godt vi kan. Begge har mange kvaliteter, og må gjøre vårt beste, roser Marcos Senna.

Ydmykhet kan kanskje være nøkkelen til suksess for et spansk mannskap som gang på gang har kommet til mesterskap som en av favorittene, men like ofte mislyktes.

- Etter det som skjedde i VM, tror jeg at vi nå holder en lavere profil, vi er roligere. Det er naturligvis en stor opplevelse for oss, men vi vet at det blir en tøff kamp. Vi er klare, men vi vil ikke være for oppspilte, sier Senna.

ZORRO, FABREGAS OG ZORRO: Cesc Fabregas må forholde seg til mye rart. Lagkameratenes jubel og her to maskerte fans.