Spania vant på straffer

Irland bommet på tre straffespark mot Spania, og dermed skjøt Gaizca Mendieta Spania til kvartfinale i VM. Kampen minutt for minutt!

Iker Casillas reddet to straffespark og så at et tredje straffespark fra Irland endte i tverrliggeren. Dermed ble han den store helten i Spania i dag, selv om det var Gaizca Mendieta som fikk æren av å avgjøre det hele til Spanias fordel.

Det ble ekstra krevdene for spanjolene som måtte klare seg seg uten David Abelda i ekstraomgangene. Midtbanespilleren klarte ikke å fortsette etter en trøkk et spesielt sårt sted.

- Vårt lag viste styrke som klarte å holde ut. Vi spilte med bare ti mann og vant. Vi fortjente seieren, og vi skal feire det, sier keeper Casillas til nyhetsbyrået AP.

Sjøl om Spania er klare for kvartfinalen, var det Irland det meste dreide seg om i dagens åttendelsfinale i Suwon.

Spania tok ledelsen i kampen allerede etter åtte minutter da Fernando Morientes nikket ballen forbi Shay Given, men etter åpningsmålet hadde Spania lite å by på. Irland på sin side kjempet knallhardt for en utlikning, men det drøyde før de fikk mål.

Etter 62 minutter fikk de sin første av mange straffer denne dagen. Avslutningen fra Ian Harte var imidlertid så svak at Casillas reddet enkel. Men etter et enormt press mot Spanias mål fikk Irland til slutt uttelling i kampens aller siste minutt. Niall Quinn ble holdt i trøya av Fernando Hierro, og for andre gang i kampen pekte dommer Anders Frisk på straffemerket.

Denne gang var det Robbie Keane som fikk sjansen, og Keane holdt hodet kaldt. 1-1 ved ordinær tid var fullt fortjent. Spania la seg tilbake etter pause og spilte feig fotball.

Kampen gikk til ekstraomganger og «golden goal» hvor ingen av lagene klarte å avgjøre i løpet av kampens 120 minutter. Kampen måtte via straffekonkurranse.

Keane og Hierro scoret på hvert sitt straffe, før Matt Holland skjøt i tverrliggeren for Irland. Baraja ordnet 2-1 til Spania, før Irland bommet igjen, denne gang ved Connolly. Så var det Juanfran sin tur til å bomme, før Kilbane gjorde det samme for Irland. Valeron kunne avgjort, men skjøt i stolpen. Finnan ordnet 2-2, før Mendieta ordnet 3-2 og avansement.

- Jeg er stolt, sier Irland-trener Mick McCarthy.

- Vi fortjente ikke å tape, det gjør meg syk. Men spillerne er en vidunderlig gjeng, som er flotte å jobbe med.

<B>STRAFFET IRLAND:</B> Hele den spanske troppen var i armene på hverandre etter seieren.