Spanias ekstreme landslagssjef: Maratonmann, ørkenløper, surfer og Tour de France-elsker

Luis Enrique overvant seks dager i et vilt ørkenløp. Lørdag skal hans landslag senke Norge i EM-kvalåpningen i Valencia. Noe annet godtas ikke i Spania.

TØFFING: Spanias landslagssjef Luis Enrique en tøffing med blant annet et seks dagers ørkenløp bak seg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
TØFFING: Spanias landslagssjef Luis Enrique en tøffing med blant annet et seks dagers ørkenløp bak seg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske landslagssjefen var kjent som en arbeidsom spiller. Etter at han la opp, blant med 62 landskamper, ble de fysiske aktivitetene mer ekstreme.

Han har løpt en rekke maraton og vært under tre timer i Firenze i 2015, deltatt i flere Ironman-konkurranser og sykler gjerne deler av de aller tøffeste fjelletappene i både Vuelta a España og Tour de France.

Iroman er for de hardeste av de harde: 3,86 kilometer svømming, vel 18 mil sykling og 43,2 km løp.

Prøvelse

Men det mest brutale gikk Luis Enrique for i 2008. Da gjennomførte han en fryktet ørkenmaraton «Maraton des Sables».

Det er en helt ekstrem konkurranse der deltakerne gjennomfører nesten 26 mil fordelt på seks dager, og det skjer i Sahara-ørkenen der det kan bli over 50 varmegrader som verst.

Ikke rart Luis Enrique er kalt treningsnarkoman.

Synstrøbbel

Han går egne veier også på andre områder. Rett etter at han la opp som spiller, flyttet han og familien til Australia blant annet for at han skulle lære å surfe.

Det gikk bra, men for øynene hans var det ikke gunstig. Luis Enrique bruker ofte solbriller.

Grunnen er at han har lidelsen pterygium , også kalt «surfeøye». Den angriper ofte folk som er mye ute i solen, og hyppigere enn andre de som driver med surfing.

I verste fall kan pterygium skade synet om knutene på det hvite av øyet vokser inn mot hornhinnen.

Opp

På det spanske treningssenteret utenfor Madrid, er det også reist et tårn. Det ville Luis Enrique ha for å kunne følge deler av treningene med fugleperspektiv.

Denne uka kansellerte han også en oppsatt treningsøkt med ball og erstattet den med paintball-kamp for hele troppen.

Som klubbtrener ledet Luis Enrique Barcelona til ni trofeer på tre sesonger før han sa opp på grunn av utbrenthet våren 2017.

Han vant ni av 13 mulige serier, cuper og turneringer han ledet klubben i på disse årene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer